Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Noslēgusies stipendiju konkursa "Open Mind" pirmā kārta

Latvijas universitātes fonda un Hansabankas stipendiju konkursā „Open Mind“ 1. kārta ir noslēgusies, un izvēlēti pētījumu projekti, kuru autori – studenti no desmit Latvijas augstskolām -  turpinās sacensties par galveno balvu – 18 stipendijām katram 1000 LVL apmērā. Konkursa pirmās kārtas uzvarētāji saņems 100 LVL lielas stipendijas tālāko pētījumu izstrādei. Vispopulārākā iesniegto darbu tēma ir par „zaļo“ domāšanu un dabas aizsardzību.

Pirmās kārtas uzvarētājiem līdz š.g. 14. decembrim ir jāizstrādā pētījums par izvēlēto tēmu, sadarbojoties ar mentoriem jeb tēmu konsultantiem, kas ir savas nozares eksperti akadēmiskajā vai uzņēmējdarbības vidē. Līdz 7. februārim Lielā ekspertu komisija izvēlēsies 18 uzvarētājus, kas saņems stipendijas 1000 LVL apmērā. Paredzams, ka „Open Mind“ stipendiātus paziņos un apbalvos 2008. gada februārī.  

„Izaugsmes un izglītības veicināšana ir viena no Hansabankas prioritātēm, tāpēc mēs vienmēr cenšamies atbalstīt tādus nozīmīgus projektus kā stipendiju konkursu „Open Mind“. Vēlamies pateikties visiem studentiem, kas pieteicās „Open Mind“ stipendijai, parādot savu iniciatīvu un vēlmi mācīties un pielietot iegūtās zināšanas praksē. Uzskatu, ka visi, kas pieteicās, jau ir ieguvēji, jo norāda uz tādām lieliskām rakstura īpašībām kā zinātkāri un drosmi. Domāju, ka šis konkurss ir lielisks veids, kā veicināt Latvijas studentu interesi un praktisku izpēti par sabiedrībā aktuāliem ekonomiskiem un sociāliem jautājumiem,“ saka Māris Avotiņš, Hansabankas valdes priekšsēdētājs un Lielās komisijas goda priekšsēdētājs.

Studentiem bija iespēja izvēlēties pētījuma tēmu no vairāk nekā 100 piedāvātajam, kas visas ir sabiedrībā aktuālas, bet pētījumi praksē noderīgi. Visvairāk projektu pieteikumu iesniegti par „zaļo“ domāšanu un dabas aizsardzību. Pieci studenti vai to grupas gatavo pētījumu par tēmu „Kāpēc dzīvot zaļi kļūst moderni?“, bet divi par tēmu „Komunikācijas instrumenti efektīvai saziņai ar sabiedrību par dabas aizsardzību“. Arī citas tēmas, piemēram, „Statistika par Valsts iestādēm un to darbiniekiem“, „Uzņēmuma tēla veidošana“, „Maksājuma karšu tirgus attīstība Latvijā“, „Netradicionālās PR metodes“, „Efektīvas personāla motivēšanas sistēmas“ u.c. guvušas lielāku studentu atsaucību nekā citas.

Jāatzīmē, ka studentu pētnieciskos darbus vērtēs Lielā ekspertu komisija, kurā aicināti viedokļu līderi un sabiedrībā pazīstami cilvēki – Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, Latvijas Universitātes profesore Žanete Ozoliņa, bijušais Latvijas Universitātes rektors Ivars Lācis, Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts, asociētais profesors Roberts Ķīlis, „Dalkia International“ pārstāvis Latvijā Guntars Kokarevičs, finanšu eksperte un bijusī Hansabankas vadītāja Ingrīda Blūma, Ekonomistu Apvienības 2010 prezidents Ojārs Kehris, MOOZ! radošais direktors Ēriks Stendzenieks, kā arī Hansabankas valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš.

Hansabankas jauniešu programmas „Open“ mājas lapā var iepazīties ar pirmās kārtas uzvarētājiem un viņu izvēlētajām tēmām. Stipendiju konkursā „Open Mind“ bija aicināti piedalīties 1. un 2. kursa pilna laika klātienes studenti (individuāli vai grupā), kas 2007./08. akadēmiskā gada rudens semestrī uzsāka studijas 2. un 3. kursā, no 15 Latvijas augstskolām. Dalību stipendiju konkursa 2.kārtā tālāk turpina studenti no desmit Latvijas augstskolām - Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Baltijas Starptautiskās akadēmijas, Banku augstskolas, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Rēzeknes augstskolas, Vidzemes augstskolas, Ekonomikas un Kultūras augstskolas un Ventspils augstskolas.



Par stipendiju konkursu „Open Mind“

Latvijas Universitātes fonds un Hansabanka š.g aprīlī nodibināja vērienīgu un vēl nebijušu stipendiju konkursu „Open Mind“, kurā pirmo reizi piecpadsmit Latvijas augstskolas piedalās kopējā stipendiju projektā. Stipendijas „Open Mind“ pretendentiem ir iespēja gatavot pētnieciskos darbus par sabiedrībā aktuālām un sociāli nozīmīgām tēmām. Kopējais balvu fonds ir 37 500 LVL. Vairāk informācijas par stipendiju konkursu „Open Mind“ www.open.lv .


Papildu informācija:
Ivars Svilāns
AS „Hansabanka” Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs
Tel.: 67444561, 29454411
[email protected]


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses