Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

papildināta (13:10) - BAS gatavs ieguldīt airBaltic pamatkapitālā

Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic bijušais privātais akcionārs Baltijas aviācijas sistēmas  (BAS) gatavs ieguldīt lidsabiedrības pamatkapitālā, ceturtdien žurnālistiem teica Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Viņš informēja, ka BAS saskaņā ar vienošanos airBaltic  pamatkapitālā ir jāiegulda 37,7 miljoni latu līdz janvāra beigām. Tādejādi BAS spēs atjaunot līdzdalības apmēru airBaltic līdz 47%.

Matīss stāstīja, ka ceturtdien notikušajā airBaltic akcionāru pilnsapulcē piedalījās arī BAS valdes locekle Inga Piterniece un viņa apliecināja BAS gatavību piedalīties lidsabiedrības pamatkapitāla palielināšanā.

Vēstīts arī, ka SM 30.novembrī iegādājās airBaltic privātajam akcionāram BAS piederošos 47,2% lidsabiedrības akciju. Akcijas iegādātas par to nominālvērtību – 224 453 latiem. Tādējādi valsts ir kļuvusi par 99,8% airBaltic akciju īpašnieci. Latvijas Krājbankai ieķīlātās akcijas ministrija iegādājās uz pirmpirkuma tiesību   pamata.

Vienlaikus 3.oktobra vienošanās starp airBaltic akcionāriem palika spēkā‒ saskaņā ar to valsts turpina ieguldīt līdzekļus lidsabiedrībā atbilstoši airBaltic biznesa plānam un arī  BAS ir iespēja atjaunot līdzdalību airBaltic kapitālā līdz 47%.

Patlaban airBaltic apmaksātais   pamatkapitāls  ir 475 615 latu. airBaltic dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri līdz šim bija Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS  ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS  50% kapitāldaļu pieder bijušajam airBaltic prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai Taurus Asset Management Fund Limited.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses