Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - "Nordea" atklāj Ventspilī klientu apkalpošanas centru

_ Nordea _banka Ventspilī atklājusi klientu apkalpošanas centru, paplašināt darbību Kurzemē, informēja bankā. Centrs atrodas Kuldīgas ielā 30.

Kā skaidro bankas vadītājs Valdis Siksnis, būtiski augot darījumu apjomiem, radās nepieciešamība paplašināt bankas darbību, piesaistot arī papildu darbiniekus. Viņš norāda, ka Ventspils ir viena no ekonomiski aktīvākajām Latvijas pilsētām un, pēc viņa domām, ir tikai loģiski, ka tās centrā tagad atradīsies arī šīs Ziemeļvalstu bankas pārstāvniecība.

Nordea mērķis esot ne vien kļūt tuvākai esošajiem klientiem Ventspilī, bet arī piesaistīt jaunus klientus.

"Ja vēl nesen bankas ar naudas žūksni skrēja pakaļ gandrīz jebkuram klientam, tad tagad finansējumu no tām gandrīz ar lūgšanu jāizlūdzas," apsveicot ar darbības paplašināšanos, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Vītoliņš izteica cerību, ka gan pilsēta, gan Ventspils esošie un potenciālie uzņēmēji sagaida no Nordea drosmi labu projektu finansēšanā, kādus augošā pilsēta var piedāvāt prāvā skaitā.

Pagājušajā nedēļā Ventspilī oficiāli atklāja biodīzeļdegvielas rūpnīcu Bio-Venta, kuras celtniecībā un infrastruktūrā ieguldīti aptuveni 85 miljoni eiro. Finansējuma lielāko daļu kredīta izteiksmē  - 43 miljonus eiro - šim objektam piešķīrusi Nordea banka. Rūpnīcā strādā 60 cilvēku, gadā tā var saražot līdz 100 000 tonnu produkcijas. Bio-Venta īpašnieki un investori ir Latvijas iedzīvotāji.

Savukārt jaunajā Nordea apkalpošanas centrā būs desmit jaunas darba vietas, no tām jau aizpildītas sešas, informēja centra vadītāja, ventspilniece ar lielu darba pieredzi banku sektorā Agita Puriņa.

Patlaban Latvijā darbojas 22 Nordea bankas klientu apkalpošanas centri, tai skaitā Liepājā, Valmierā, Jelgavā, Siguldā, Rēzeknē, Daugavpilī un, no janvāra, arī Ventspilī. Rīgā bankai ir 15 klientu apkalpošanas centri, novados - septiņi, visā Latvijā darbojas 70 Nordea bankomāti. Tāds ir arī Ventspilī, un tuvākajā laikā nāks klāt vēl viens.

Nordea darbojas Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Baltijas valstīs un Polijā, kā arī Krievijā, Lielbritānijā, ASV, Vācijā, Singapūrā un citur.

(papildināts viss teksts, pievienotas fotogrāfijas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses