Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Parex banka" atver klientu apkalpošanas centru Bavārijas lielākajā pilsētā – Minhenē

Šodien, 12.jūnijā Parex banka atver savu klientu apkalpošanas centru Bavārijas lielākajā pilsētā – Minhenē. Pirmo ārvalstu filiāli Parex banka atvēra 2005.gada oktobrī Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, savukārt klientu apkalpošanas centrs Hamburgā savu darbību uzsāka 2007.gada 7.augustā. Tādējādi tas jau ir trešais Parex bankas klientu apkalpošanas centrs Vācijā, un piektais kādā no vecās Rietumeiropas valstīm, jo Parex bankai ir arī filiāle Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā un klientu apkalpošanas centrs Malmē.

Latvijas Parex banka ir pirmā jauno Eiropas Savienības dalībvalstu kredītiestāde, kas sākusi darbību kādā no Rietumeiropas finanšu tirgiem, atverot filiāli.

„Pirms trīs gadiem, kad Parex banka ar savu aktīvo darbību ienāca Vācijas finanšu tirgū, mēs izvirzījām lielas ambīcijas kļūt par zinošu konsultantu, kas Vācijas klientiem piedāvā īpašus uzkrājumu un investīciju produktus. Pa šo laika periodu mūsu bizness ir ļoti izaudzis. Mums jau ir vairāk nekā 7000 klienti, kurus mēs apkalpojam trīs pilna servisa klientu apkalpošanas centros nozīmīgākajos biznesa centros Vācijā – Berlīnē, Hamburgā un Minhenē,” saka Parex bankas Berlīnes filiāles pārvaldniece Signe Kalniņa.

Parex bankas izcīnītās pozīcijas Vācijas finanšu tirgū liecina, ka banka atrodas uz pareizā attīstības ceļa. Nozīmīgu devumu Parex bankas izaugsmei Vācijā deva fakts, ka šī gada sākumā Vācijas Banku asociācija (Bundesverband deutscher Banken) oficiāli uzņēma Parex bankas Vācijas filiāli par Vācijas Noguldījumu garantijas fonda biedru un piešķīra tai noguldījumu garantijas statusu vienam klientam 1,5 miljonu eiro apjomā. Šādu vērtējumu Vācijas Banku asociācija Parex bankas Vācijas filiālei apstiprinājusi pēc tam, kad tika saņemts pozitīvs audita vērtējums par Parex bankas biznesa plāniem un finansiālajiem rādītājiem un Banku asociācijā piešķirts pozitīvs iekšējais reitings.

Līdzās tradicionālajiem banku produktiem – termiņdepozītiem, maksājumu kartēm, kredītiem un līzinga pakalpojumiem – Parex banka Vācijas klientiem piedāvās virkni fondu, kurus pārvalda kompānija Parex Asset Management. Vācijas klientiem tiks piedāvāti tie Parex fondi, kuri ir reģistrēti publiskai izplatīšanai Vācijas tirgū – Parex Kaspijas jūras akciju fonds, Parex Austrumeiropas sabalansētais fonds un Parex Krievijas akciju fonds, kas piereģistrēts Vācijā Minhenes klientu apkalpošanas centra atvēršanas dienā.

Rietumeiropas tirgus izpēti Parex uzsāka jau deviņdesmito gadu beigās, 1998.gadā atverot pārstāvniecību Frankfurtē. Šajā laikā Parex speciālistiem izdevies nodibināt ciešas lietišķās attiecības ne tikai ar Vācijas biznesmeņiem, bet arī ar Vācijas finanšu institūcijām. Nepilnu 10 gadu laikā sindicētajos kredītos, kuri piešķirti Parex bankai, aktīvi piedalījušās 20 Vācijas bankas (kā, piemēram Bayerische Landesbank, Commerzbank AG, Dresdner Bank AG, DZ Bank AG (Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank), HSH Nordbank AG, Landesbank Baden-Wurttemberg, Landesbank Berlin AG, LRP Landesbank Rheinland-Pfalz, Landesbank Saar, Landesbank Sachsen Girozentrale) kopumā investējot vairāk nekā 600 miljonus eiro.

Parex bankas mērķis Vācijā ir kļūt par universālu banku, piedāvājot klientiem pilnu finanšu pakalpojumu spektru.

Par Parex banku:
Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā 4,34 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankā un tās filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2600 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 14 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Hamburgā, Stokholmā, Malmē, Tallinā un Narvā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody's Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).


Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis: 67010141 vai 29476754
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses