Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Pētījums atspēko mītus par KASKO apdrošināšanu

Tikai piektajai daļai Latvijas autoīpašnieku ir KASKO jeb brīvprātīgā automašīnas apdrošināšana, - tā liecina apdrošināšanas sabiedrības „Balta” veiktais pētījums. Salīdzinājumam, piemēram, Skandināvijā KASKO apdrošināšana ir 95% autoīpašnieku, līdzīgi augsti rādītāji ir arī citās Eiropas valstīs.

Pētījums pilnībā atspēko mītu, ka noteicošais, kāpēc Latvijas automašīnu īpašnieki neiegādājas brīvprātīgo transportlīdzekļa apdrošināšanu, ir ģimenes budžetam neatbilstoša KASKO polises cena. Pētījums pierāda – galvenais KASKO zemas izplatības iemesls ir Latvijas autovadītāju nepietiekamā atbildība un intereses trūkums par saviem finanšu riskiem, ko varētu radīt negadījumi ar automašīnu.

Ceturtdien 13.septembrī, plkst.11 viesnīcas „Hotel Bergs” (Elizabetes 83/85) 1.stāva konferenču zālē notiks pētījuma rezultātu un secinājumu prezentācija, kurā piedalīsies:

  • Valdis Krols, AAS „Balta” KASKO produkta vadītājs,
  • Madara Melnmate, AAS "Balta" Atlīdzību direktore,
  • Iluta Skrūzkalne, pētījumu kompānijas „GfK CR Baltic” direktore.

AAS „Balta” detalizēti izpētījusi, kādi ir mūsdienu KASKO nelietotāja sociāldemogrāfiskā raksturojuma galvenie parametri un rīcības galvenie motīvi, jo, neraugoties uz pieaugošajām autoservisu cenām un tendenci Latvijas autoparkam kļūt arvien jaunākam, KASKO nelietotāju daļa Latvijā ir joprojām ievērojama, salīdzinot ar pārējām Eiropas valstīm.

Sadarbībā ar „GfK Custom Research Baltic” tika veikta daudzpakāpju telefonaptauja, kurā aptaujāja 392 respondentus – tikai cilvēkus, kuru mājsaimniecībā ir automašīna bez KASKO apdrošināšanas.

Pētījumā atklājās vairāki fakti, kas atspēko stereotipus par KASKO apdrošināšanu, kā arī kopējos autoīpašnieku rīcības motīvus dažādās raksturīgākajās autoīpašnieka dzīves situācijās.

Papildu informācija:

Daiga Konošonoka, AAS Balta Iekšējo un ārējo komunikāciju vadītāja

Tālr.:+371 7082378

Mob.tālr. +371 28313163

Fakss: +371 7082345

e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses