Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: "Balta" valdes priekšsēdētājas amatā stājas Tāra Nīvseja

Par apdrošināšanas sabiedrības „Balta” valdes priekšsēdētāju kļuvusi Tāra Nīvseja (Tara Kneafsey), kura iepriekš guvusi pieredzi vienā no vadošajām starptautiskajām apdrošināšanas grupām – RSA.

Savu karjeru RSA grupā T.Nīvseja sāka, vadot grupas finanšu kontroles departamentu, kur viņa bija atbildīga par RSA grupas darbības atbilstību ASV finanšu kontroles likumdošanai. Pēdējos gadus T.Nīvseja ir strādājusi RSA grupas vadībā, kur viņa darbojās grupas vadītāja Endija Heista (Andy Heist) komandā, vadot dažādus grupai nozīmīgus pārmaiņu projektus.

Pirms pievienošanās RSA grupai T.Nīvseja attīstījusi analītiskās un stratēģijas iemaņas, strādājot starptautiskajās auditoru kompānijās „Ernst&Young” un „Artur Andersen”, konsultējot finanšu pakalpojumu uzņēmumus par dažāda mēroga pārmaiņu ieviešanu darbības optimizācijai.

„Esmu pārliecināta, ka mana pieredze būs noderīga darbojoties Latvijas tirgū. RSA grupa savā attīstībā ir izgājusi cauri tam pašam posmam, kurā šobrīd kā jauns tirgus atrodas Latvija. RSA grupa ir guvusi ievērojamu pieredzi, darbojoties vairāk nekā 130 valstu apdrošināšanas tirgos un gūtā pieredze liecina, ka katra valsts ir unikāla, bet ir lietas, kuras mēs varam pārnest no viena tirgus uz otru kā vērtību biznesam, un tās noteikti palīdzēs „Baltai” vēl vairāk nostiprināt savas tirgus pozīcijas,” saka T.Nīvseja.

„RSA grupa, kurā ietilpst „Balta”, ir pārliecinošs tirgus līderis Baltijas valstīs, tomēr ņemot vērā ilgtermiņa attīstības stratēģiju, „Baltai” nav mērķis par katru cenu būt pirmajam uzņēmumam pēc parakstīto prēmiju apjoma Latvijas tirgū. Tā vietā mēs izvēlamies saglabāt tirgus līdera pozīcijas sniegto pakalpojumu un servisa ziņā, kā arī stabilu un rentablu izaugsmi,” teica AAS „Balta” valdes priekšsēdētāja T.Nīvseja. „Esmu gandarīta par „Baltas” stabilo pozīciju tirgū un attīstību, piedāvājot pirmajiem tirgū Eiropas praksei atbilstošu atlīdzību pieteikšanas servisu. Tuvākajā laikā vēl lielāku uzmanību pievērsīsim produktu piedāvājumam atbilstoši klientu vēlmēm, kuri šajos ekonomiskajos apstākļos rūpīgi apsver katru ieguldīto latu. Kā zinām, apdrošināšana ir viens no finanšu plānošanas instrumentiem, un esmu gandarīta, ka arvien vairāk par to pārliecinās arī iedzīvotāji Latvijā, kur apdrošināšana ir salīdzinošai jauna nozare.”

Šā gada deviņos mēnešos „Balta” ir augusi par 19%, salīdzinot ar šo periodu pērn, kas ir straujāk, nekā Latvijas tirgus kopumā, kas ir pieaudzis par 10%. Šī gada deviņos mēnešos „Balta” ir parakstījusi prēmijas 47.2 miljonu latu apjomā, izmaksātās atlīdzības sasniedz 24.9 miljonus latu, kas ir par 32% vairāk nekā 2007.gada pirmajos deviņos mēnešos. „Balta” tirgus daļa ir stabila – šā gada deviņos mēnešos tā ir 22.1%, bet pagājušā gadā šajā laika periodā 21.9%.

„Balta” akcionāri ir Dānijas apdrošināšanas uzņēmums „CODAN”, kura mātes kompānija ir Lielbritānijas apdrošināšanas uzņēmums RSA. „Balta” ietilpst RSA uzņēmumu Grupā.

RSA grupa ir viena no pasaulē vadošajām starptautiskajām apdrošināšanas grupām ar trīssimt gadu pieredzi. Tā piedāvā apdrošināšanu vairāk nekā 130 valstīs, tostarp Apvienotajā Karalistē, Skandināvijas valstīs, Kanādā, Īrijā, Āzijā, Tuvajos Austrumos un Latīņamerikā. Grupā strādā aptuveni 22 tūkstoši darbinieku. Pērn RSA Grupas parakstīto apdrošināšanas prēmiju summa bija 5,8 miljardi mārciņu.

CURRICULUM VITAE
Tāra Nīvseja (Tara Kneafsey)
B.Sc., M. Phil., Postgrad Dip.

Pirms ievēlēšanas par apdrošināšanas sabiedrības “Balta” valdes priekšsēdētāju Tāra Nīvseja ir guvusi pieredzi starptautiskajā apdrošināšanas tirgū, strādājot vienā no vadošajām Lielbritānijas apdrošināšanas kompānijām RSA grupa. RSA aizvadītajos piecos gados viņa ir ieņēmusi dažādus amatus, vadot  nozīmīgākos grupas projektus gan Īrijā, gan arī Lielbritānijā.

Savu karjeru RSA grupā T.Nīvseja sāka, vadot grupas finanšu kontroles departamentu, kur viņa bija atbildīga par RSA grupas darbības atbilstību ASV finanšu kontroles likumdošanai. T.Nīvseja ir strādājusi arī RSA grupas vadībā, kur viņa darbojās grupas vadītāja Endija Heista (Andy Heist) komandā.

RSA grupā T.Nīvseja ir guvusi visaptverošu pieredzi par apdrošināšanas nozari, vadot lielu komandu darbu un nozīmīgus RSA grupas pārmaiņu projektus.

Pirms pievienošanās RSA grupai T.Nīvseja attīstījusi savas analītiskās un stratēģiskās iemaņas, strādājot par vecāko menedžeri starptautiskās auditoru kompānijas „Ernst & Young” Konsultāciju departamentā, kur konsultēja starptautiskus uzņēmumus par dažāda mēroga pārmaiņu ieviešanu darbības optimizācijai. Pirms tam T.Nīvseja strādāja starptautiskās auditoru kompānijas „Andersen” Konsultāciju nodaļā, kur galvenokārt strādāja ar finanšu pakalpojumu klientiem, kas pārstāv apdrošināšanas un banku nozari.

INTERESES
- Slēpošana
- Regbijs (kā skatītājai)
- Lasīšana – gan preses, gan grāmatu
- Kino un teātris

KARJERA
Period    Organization    Role
2008     RSA Group    Head of the Board of the insurance company Balta
2007 - 2008    RSA Group    EA to the Group CEO
2006 - 2007    RSA Group    Group Financial Control Manager
2002 – 2006    Ernst & Young    Senior Manager
Programme Management Services
1999 – 2002    Andersen    Manager, Technology Risk Consulting

IZGLĪTĪBA
Period    Qualification    Institute
2003    Postgraduate Diploma Applied Project Management    University College Cork
2000    M. Phil Physics (Optical Eng-by research)    Dublin Institute of Technology
1998    BSc. Hons (2:1) Applied Science
(Physics)    Trinity College, Dublin

Papildu informācija:
Daiga Konošonoka,
AAS „Balta” Ārējo komunikāciju vadītāja
Tālr.: +371 28313163, +371 7082378
Fakss: +371 7082345
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses