Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: "Hansabanka" un Eiropas Padomes attīstības banka īstenos MVU finansēšanas programmu 50 miljonu eiro apmērā

Jaunu darbavietu radīšana un saglabāšana, kā arī lokālo dzīves apstākļu un vides uzlabošana – šādu projektu finansējumam no septembra vidus varēs pieteikties mazie un vidējie uzņēmumi. Hansabanka ir parakstījusi līgumu ar Eiropas Padomes attīstības banku (EPAB) par finansēšanas programmas īstenošanu Latvijā maziem un vidējiem uzņēmumiem kopumā 50 miljonu eiro apmērā.

No šīs programmas līdzekļiem var daļēji finansēt investīciju un līzinga projektus, kurus realizē mazie vai vidējie uzņēmumi ar mērķi saglabāt vai radīt jaunas darba vietas, vai arī tos projektus, pēc kuru realizēšanas uzlabojas dzīves apstākļi pilsētās vai laukos, vai tiek veicināta vides aizsardzība.

„Mazo un vidējo uzņēmumu skaits pašlaik Latvijā ir aptuveni par trešdaļu zemāks nekā ES. To finansēšana un atbalsts ir viena no Hansabankas prioritātēm, un EPAB līdzekļu piesaistīšana iekļaujas kopējā Hansabankas stratēģijā,” saka Hansabankas valdes locekle un Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Irīna Pīgozne. „Mazie un vidējie uzņēmumi ir tie, kas spēj elastīgāk reaģēt uz pieprasījuma maiņu, spēj ātrāk atrast jaunas biznesa iespējas un palīdzēt ekonomikas izaugsmei, sabalansētākai reģionālajai attīstībai un cilvēku labklājības pieaugumam.”

Projektu pieteikumu pieņemšana šai programmai tiks uzsākta septembra vidū, precīzu informāciju būs iespējams saņemt pa Hansabankas informatīvo līniju uzņēmējiem 67024411 un pie kredītspeciālistiem filiālēs.

Hansabanka ir Swedbank grupas daļa, kas ir viena no lielākajām finanšu institūcijām Ziemeļvalstīs un Baltijā. Swedbank grupas klientu skaits  ir 9 miljoni privātpersonu un 600 tūkstoši uzņēmumu. Swedbank ir pārstāvēta ne tikai Ziemeļvalstīs un Baltijā, bet arī Krievijā, Ukrainā, Luksemburgā, Spānijā, ASV, Ķīnā un Japānā. 2007.gada decembrī grupas aktīvi bija aptuveni 100 miljardi latu. Vairāk par Hansabanku www.hansabanka.lv; vairāk par Swedbank www.swedbank.com.

Papildu informācija:
Kristīne Jakubovska
AS „Hansabanka”
Preses sekretāre
Tālr.: 67444560, 29128208
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses