Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: "Nordea" banka uzsāk pavasara depozītu kampaņu

Sākot no 16.marta Nordea banka uzsāk pavasara depozītu kampaņu, piedāvājot depozītu likmes latiem, noguldījumam uz vienu gadu līdz 10.5%. Kampaņa ilgs līdz 17. aprīlim.

Nordea bankas Resursu piesaistes departamenta vadītāja Ivita Asare: „Analizējot to, kā pēdējā gada laikā tirgū kopumā ir izmainījušies rezidentu klientu termiņnoguldījumu apjomi latos, mēs konstatējām, ka gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu termiņnoguldījumu apjomi latos ir pieauguši attiecīgi par vidēji 9% un 19%. Tas liecina, ka klienti joprojām ir uzticīgi latiem un depozītam kā tradicionālam naudas līdzekļu uzkrāšanas veidam. Arī Nordea bankā ir pieaudzis klientu mēneša vidējais termiņnoguldījumu apjoms latos – piemēram, februārī, salīdzinot ar decembri, tas ir pieaudzis par gandrīz 30%. Iespējams, ka šo pieaugumu ir veicinājuši pēdējā pusgada notikumi Latvijas ekonomikā un finanšu tirgos.”

„Protams, ir jāpiemin arī latu procentu likmju attīstība, jo īpaši pēdējā pusgada laikā, salīdzinoši ar EUR un USD procentu likmēm, kas termiņnoguldījumus latos ir padarījušas īpaši pievilcīgus. Šā gada 13. martā 12 mēnešu Rigibid likme sasniedza 9.96%, pretstatā 12 mēnešu Euribor likmei 1.92% un USD Libor likmei 2.23%.”

„Izvērtējot gan pašreizējos notikumus finanšu tirgos, gan arī klientu pastiprināto interesi veidot depozītu uzkrājumus ar konkurētspējīgu likmi, Nordea banka ir paaugstinājusi depozītu likmes 12 mēnešu termiņnoguldījumiem latos līdz 10.5% un 9 mēnešu noguldījumiem līdz 9.5%. Jāatzīmē, ka tirgus tendences liecina, ka tieši šajos termiņos noguldījumu apjoms pēdējā gada laikā ir pieaudzis visvairāk,” piebilst Ivita Asare.

Papildu informācija: Dagnija Stuķēna, Sabiedrisko attiecību vadītāja-preses sekretāre, Nordea Latvija, tālr.: 67 077 610, mob.: 29 470 708, [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses