Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: Par "RSK apdrošināšanas" nekustamā īpašuma izsoli

RSK apdrošināšanas AS nekustamais īpašums Lāčplēša ielā 60 tiks pārdots izsolē 2009.gada 3.martā ar sākotnējo cenu 1,2 miljoni latu, kas noteikta pamatojoties uz licenzēta novērtētāja sniegto atzinumu, tātad tirgus vērtību.

Turpina Ēriks Gailāns, RSK apdrošināšanas AS valdes priekšsēdētājs: „Ēkas pārdošana Lāčplēšu ielā 60 RSK apdrošināšanas AS ir nozīmīga turpmākai biznesa stratēģiskai attīstībai, jo šobrīd uzņēmuma aktīvu struktūra ir netipiska apdrošināšanas sabiedrībai. Pārdodot nekustamo īpašumu, finanšu resursi tiks novirzīti no ieguldījumiem nekustamajā īpašumā uz apgrozāmiem finanšu līdzekļiem, kas ir tikai likumsakarīgi un atbilstoši apdrošināšanas nozares specifikai.

RSK apdrošināšanas AS pamatnodarbošanās ir apdrošināšanas pakalpojumu sniegšana, nevis nekustamā īpašuma apsaimniekošana, līdz ar to gribam koncentrēties uz uzņēmuma galveno vērtību – pamatbiznesa attīstīšanu. Lai palielinātu RSK apdrošināšanas AS tirgus daļu, nepieciešami apgrozāmie līdzekļi, jo atšķirībā no citiem apdrošinātājiem, kam tiek piesaistītas māteskompāniju investīcijas, mums nepieciešamo līdzekļu ieguvei jāmeklē citas iespējas un kā piemērotākā šobrīd ir nekustamā īpašuma pārdošana. Līdz ar tā pārdošanu uzņēmumam būs iespēja izmantot iegūtos apgrozāmos līdzekļus uzņēmuma uzsākto attīstības plānu īstenošanai – piedāvāto pakalpojumu klāstu paplašināšanai un interneta pakalpojumu attīstīšanai.

Nekustamais īpašums atrodas stratēģiski izdevīgā vietā pilsētas centrā, tādēļ prognozējam, ka par ēku būs interese. Saprotams, ja, ņemot vērā esošo noskaņojumu biznesa vidē un ekonomisko situāciju, ēkai netiks atrasts pircējs, tiks meklēti citi risinājumi, jo uzņēmuma uzsāktie attīstības plāni ir ļoti nozīmīgi, lai nodrošinātu uzņēmuma konkurētspēju apdrošināšanas tirgū.”

Rīgas dome, kas ir RSK apdrošināšanas AS vienīgais īpašnieks, 2008.gada 8.jūlijā deva atļauju pārdot uzņēmuma pamatkapitālā esošo nekustamo īpašumu. Nekustamā īpašuma pārdošanai izvēlēta izsole, lai nodrošinātu pārdošanas procesa caurspīdīguma un atklātības principu, kā arī gūtu maksimāli iespējamo labumu, balstoties uz RSK apdrošināšanas AS akcionāru sapulces 2008.gada 22.oktobrī pieņemto lēmumu.

RSK apdrošināšanas AS

„RSK apdrošināšanas AS” ir nozīmīgs veselības apdrošināšanas tirgus dalībnieks, turklāt vienīgā apdrošināšanas kompānija Latvijā, kas aktīvi piedāvā veselības apdrošināšanu fiziskām personām.

Apdrošināšanas sabiedrības darbība tika uzsākta 1994. gadā kā pašvaldības uzņēmums „Rīgas Slimokase”. Tādēļ arī vēsturiski izveidojies, ka kompānijas dominējošais apdrošināšanas veids ir veselības apdrošināšana.

2005.gada beigās tiek uzsākta darbības restrukturizācija. Rezultātā kompānija iegūst jaunu nosaukumu RSK apdrošināšanas AS. Līdz šim tā, galvenokārt, darbojās brīvprātīgās veselības apdrošināšanas tirgū, bet kopš 2006.gada tā sper soli uz priekšu, izvirzot jaunu mērķi - strauji attīstīt citus personu apdrošināšanas veidus – nelaimes gadījumu apdrošināšanu, ārzemju braucienu apdrošināšanu, ārzemnieku veselības apdrošināšanu, vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu un īpašuma apdrošināšanu. Šīs pārmaiņas sekmē uzņēmuma izaugsmi un attīstību. Sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību “Baltijas Apdrošināšanas Nams” RSK apdrošināšanas AS piedāvā arī OCTA un KASKO apdrošināšanu.

Lai veicinātu uzņēmuma pakalpojumu pieejamību visiem Latvijas iedzīvotājiem, RSK apdrošināšanas AS ir attīstījusi plašu filiāļu tīklu ar 25 „RSK apdrošināšanas AS” filiālēm un birojiem, kā arī 4 pārdošanas punktiem visā Latvijā.

Sīkākai informācijai:
Ilze Jansone
sabiedrisko attiecību konsultante
Tel. 67358920
Mob. 26522851.
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses