Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

PTAC Tele2 uzliek 4000 latu sodu par Zelta zivtiņas "nulles tarifa" reklāmām

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) nolēmis mobilo telekomunikāciju operatoram SIA Tele2 piemērot 4000 latu sodu, jo saskata maldinošu komercpraksi Zelta zivtiņas priekšapmakasas kartes "nulles tarifa" reklāmās, liecina PTAC interneta mājaslapā pieejamais lēmums.

PTAC šā gada septembrī fiksēja gan vides reklāmu, gan piedāvājumus internetā, kuros tika apgalvots, ka "nulles tarifā" gan savienojums un zvani, gan SMS un internets esot pieejami par "0 santīmiem", taču, pārbaudot reklāmas, centrs konstatēja, ka patērētājs maksā vairāk nekā norādīto "nulles" tarifu.

Piemēram, patērētājam tiek noteikta maksa par pakalpojumu - 0,99 lati, pieslēdzot pakalpojumu uz nedēļu, vai 3,95 lati par pakalpojuma pieslēgšanu uz 30 diennaktīm. Tāpat patērētājam esot jāmaksā vairāk par minimālajiem īsziņas sūtīšanas izdevumiem, tātad faktiski netiek nodrošināta arī īsziņu sūtīšana, zvanu veikšana un interneta izmantošana bez maksas.

Līdz ar to PTAC šajās reklāmās konstatēja negodīgu komercpraksi un aicināja  Tele2 nodrošināt citu tāda paša satura reklāmu atbilstību normatīvo aktu prasībām. Tā kā PTAC konstatēja, ka uzņēmums turpina šo reklāmu izplatīšanu, tad novembra sākumā tika sākta administratīvā lietvedība, kuras laikā PTAC konstatēja šajās  Tele2 reklāmās pieļāvusi maldinošu komercpraksi.

Par to uzņēmumam noteikts 4000 latu sods, kas PTAC skatījumā  Tele2 motivēs savā turpmākajā komercdarbībā nepieļaut atkārtotu šāda pārkāpuma izdarīšanu.

Tele2 PTAC viedoklim nepiekrita.  Tele2 PTAC lēmumu ir tiesības pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no dienas, kad lēmums stājies spēkā. Lēmuma pārsūdzēšana neaptur tā darbību.

Šis nav pirmais  Tele2 un PTAC strīds, jo centrs jau iepriekš konstatējis pārkāpumus uzņēmuma reklāmās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses