Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Saeima atbalsta Krūmanes iecelšanu FKTK vadītājas amatā

Saeima ceturtdien atbalstīja līdzšinējās Finanšu ministrijas valsts sekretāres Irēnas Krūmanes iecelšanu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājas amatā.

Par balsoja 80 deputāti, pret - viens, atturējās arī viens.

Šis amats atbrīvojās pēc tam, kad līdzšinējais FKTK vadītājs Uldis Cērps nolēma savas darba gaitas turpināt Zviedrijā.

I.Krūmani šim amatam izvirzīja Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Par labu I.Krūmanei amatpersonas izšķīrušās pēc rūpīgas kandidātu izvērtēšanas un konsultācijām ar nozares speciālistiem, iepriekš skaidroja A.Slakteris.

Viņš uzskata, ka I.Krūmane sevi ir pierādījusi kā augstākās kvalifikācijas finanšu eksperts. "Savā profesionālajā karjerā viņa ir bijusi saistīta gan ar banku sektoru, gan valsts iestādēm, viņa ir bijusi Valsts kases pārvaldniece, tādējādi gūstot FKTK vadītājam nepieciešamo pieredzi. Tas ir amats, kurā ļoti svarīgs ir veiksmīgs starptautiskais dialogs. I.Krūmanei ir ievērojama pieredze darbā ar starptautiskajām reitingu aģentūrām, jau vairākus gadus viņa ir Latvijas pilnvarotā vietniece Starptautiskajā valūtas fondā un Eiropas Investīciju bankas direktoru valdes locekle," skaidroja ministrs.

Kā uzskata pati I.Krūmane, jaunā FKTK vadītāja pienākumos būtu rūpēties par finanšu tirgus stabilitāti un efektivitāti gan vidējā termiņā, gan ilgtermiņā un uzturēt spēkā augstos standartus, kas ir sasniegti līdz šim.

I.Krūmane FM valsts sekretāres amatā tika apstiprināta 2005.gada nogalē. Iepriekš viņa strādājusi banku sfērā, ko tagad kopā ar apdrošināšanu uzraudzīs — bijusi Baltijas tranzītu bankas (tagad Baltic trust bank) viceprezidente, Hansabankas un Latvijas Zemes bankas valdes locekle.

LASI VĒL par I.Krūmanes personību rakstā Finansiste un diplomāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses