Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

SEB grupa paplašina savu darbību Ukrainā

Saskaņā ar SEB grupas stratēģiju paplašināt savu biznesa darbību Austrumeiropā, SEB parakstījusi vienošanos par 97,25% Ukrainas reģionālās bankas Faktorial (Factorial Bank) iegādi. Parakstītajā līgumā paredzētā maksimālā atlīdzība par 100% uzņēmuma akciju paketes iegādi ir 120 miljoni ASV dolāru.

SEB prezidente Annika Falkengrena norāda: "SEB grupas mērķis ir piedāvāt Ukrainas iedzīvotājiem universālas bankas pakalpojumus ilgtermiņā. Līdz ar Faktorial bankas iegādi SEB Ukrainā apkalpos vairāk kā 110 000 klientu. Nostiprināšanās vienā no visstraujāk augošajiem Eiropas banku pakalpojumu tirgiem SEB sev nodrošinās nepārtrauktas izaugsmes iespējas reģionā."

Iegādājoties Factorial Bank ar tās 53 filiālēm, SEB palielina savu klātbūtni Ukrainas austrumdaļā un Harkovā. Pēc apvienošanas procedūru pabeigšanas SEB Ukrainā apkalpos apmēram 13 000 korporatīvo klientu un 100 000 privātpersonu. SEB kopējie aktīvi Ukrainā uz 2007.gada 30.septembri veidoja 452 miljonus ASV dolāru.

Jāuzsver, ka SEB bija pirmā Ziemeļvalstu banka, kas 2004.gadā uzsāka savu darbību Ukrainas banku pakalpojumu tirgū, iegādājoties Agio banku, kas tagad ir pilnībā integrēta SEB grupā ar nosaukumu SEB Bank Ukraine (SEB Ukrainas banka).

Ņemot vērā visas nepieciešamās formalitātes, paredzams, ka Factorial Bank integrācija SEB, ieskaitot zīmola maiņu, tiks uzsākta 2008.gadā.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 20 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:

Agnese Gribuste, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29149306

[email protected]

Vairāk par SEB Unibankas grupu: www.seb.lv

SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses