Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Slakteris Parex vadītāja amatam virzīs Bičevski

Šodien izšķirsies, kurš vadīs _Parex banku p_ēc tam, kad tā nonāks valsts īpašumā. Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) šajā amatā vēlas redzēt savas ministrijas valsts sekretāru Mārtiņu Bičevski. To A.Slakteris pavēstīja intervijā _LNT. _Viņš teica, ka ir runājis arī ar Latvijas bankas viceprezidentu Andri Ruseli.

M.Bičevska kandidatūru finanšu ministrs apspriedīs ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju un tālāk kandidatūra tiks virzīta apstiprināšanai premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC), kurš arī teiks galavārdu, Dienai paskaidroja finanšu ministrijā.

“Skaidrs, ka tas nebūs klasisks bankas prezidents, viņam būs valsts vārdā jāapsaimnieko banka ar domu atrast stratēģisko investoru ar domu pārdot tālāk,” sacīja A.Slakteris. Bankai esot sava specifika. Bankai esot liela nerezidentu daļa un tā balstoties uz pašreizējo akcionāru personiskajiem kontaktiem. Šobrīd esot jāatrod instrumenti, lai viņi tomēr būtu ieinteresēti palīdzēt, lai banka darbotos, skaidroja A.Sakteris.

Esmu pārliecināts, ka valsts kā minumums tiks ārā no šīs situācijas bez zaudējumiem, piebilda finanšu ministrs. Viņš apliecināja, ka neviena cita banka nav lūgusi valdības palīdzību. Valstij vienmēr ir iespēja atrast līdzekļu ārpasaulē krietni lielākus par 200 miljoniem, norādīja ministrs.

Es principā neesmu apmierināts ar to, kas jādara, jo esmu tirgus orientēts cilvēks un tas ir privātbizness. Bet tā nu pasaulē tā situācija ir izveidojusies un Latvijai nekas cits neatliek, kā iet citu pasaules valstu pēdās, atbalstīt un garantēt savu valstu biznesu, kā ekonomikas asinsriti," vēlreiz uzsvēra A.Slakteris.

Viņš arī paskaidroja, ka kādu papildus ierobežojumu noteikšana bankas darbībai ir Finanšu kapitāla un tirgus komisijas kompetence, kas pagaidām neko tādu nav pieņēmusi. “No uzticības viedokļa, ja kāds ir nolēmis nolikt naudu zem deķa vai spilvena, lai viņš to izdara un pēc tam vēlāk nožēlo un pārējiem to pastāsta. Arī tas pieder pie uzticēšanās bankā,” bažas par iespējamo klientu rīcību komentēja A.Slakteris.

“Ja kāds būtu teicis, ka valsts nopirks Parex par diviem latiem, domāju, daudzi būtu smējušies un nebūtu ticējuši,” esošo situāciju raksturoja ministrs.

Jau ziņojām, ka Parex banka nonākusi finanšu grūtībās, jo pēdējā pusotra mēneša laikā no bankas izņemti noguldījumi 240 miljonu latu apmērā. Tādēļ valdība nolēmusi pārņemt to savā īpašumā, lai stiprinātu Latvijas banku sistēmu.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses