Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Swedbank" peļņa deviņos mēnešos - Ls 66,5 miljoni

"Swedbank" (iepriekš - "Hansabanka") Latvijas grupas peļņa šā gada deviņos mēnešos pēc nodokļu nomaksas bija 66,5 miljoni latu, ceturtdien informēja kompānija. Salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika posmu, peļņa samazinājusies par 11%, liecina bankas sniegtā informācija.

"Swedbank" Latvijas grupas aktīvi, salīdzinot ar gada sākumu, pieauga par 334 miljoniem latu, sasniedzot 5,395 miljardus, savukārt klientu skaits sasniedzis 950 000. Trešajā ceturksnī bankas peļņa bija 18,6 miljoni latu.

Pēc bankas vadītāja Māra Avotiņa domām, bankas finanšu rezultātos atspoguļojas tas, ka klienti turpinājuši veiksmīgi attīstīt savus uzņēmumus, uzlabot dzīves apstākļus un realizēt idejas. Viņa vērtējumā "Swedbank" Latvijā strādājusi ar ļoti labiem finanšu rezultātiem, kas apliecina, ka "arī ekonomikas piebremzēšanās ciklā galvenie veiksmes faktori stabilai un sabalansētai attīstībai ir efektīvs darbs, biznesa plānošana ilgtermiņā un nepārtraukta servisa pilnveidošana".

Trešajā ceturksnī banka stiprinājusi visus finanšu institūcijai būtiskākos rādītājus, kā arī paziņoja par jaunu attīstības virzienu atbilstoši universālās bankas koncepcijai - lēmumu sākt darbību Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgū, izveidojot nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības filiāli, teikts "Swedbank" paziņojumā.

"Swedbank" kredītportfelis uz septembra beigām sasniedza 4,687 miljardus latu, palielinoties par 516 miljoniem. No tiem mājokļu kredīti pieauga par 66 miljoniem latu, sasniedzot 1,367 miljardus latu, kas, pēc bankas speciālistu domām, apliecina, ka iedzīvotāji joprojām vēlas pārdomāti uzlabot savus dzīves apstākļus, iegādājoties vai labiekārtojot esošo mājokli.

Savukārt uzņēmumu finansēšanas sektorā "Swedbank" sasniegusi pieaugumu 16% apmērā jeb par 369 miljoniem latu, bet kopējais uzņēmumu kredītportfelis ir 2,685 miljardi latu.

"Swedbank" grupas Latvijā kopējais noguldījumu apjoms uz septembra beigām bija 1,646 miljardi latu. Salīdzinot ar gada sākumu, apjoms samazinājies par 3%, bet salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu pieaudzis par 1%. Kā norāda banka, tas atbilst kopējām tendencēm banku sektorā Latvijā un saistīts gan ar ekonomikas bremzēšanos, kad iedzīvotāji vairāk izlieto savus ietaupījumus, gan sezonalitāti un notikumiem globālajos finanšu tirgos, kas rada fonu arī Latvijas iedzīvotāju uztverē par finanšu jautājumiem.

"Swedbank līzings" (juridiski - "Hansa līzings" līdz 2009.gada pavasarim) līzinga un faktoringa portfelis ir palielinājies par četriem miljoniem latu, sasniedzot 762 miljonus latu.

Banka atgādina, ka šā gada trešajā ceturksnī "Swedbank" internetbanka atzīta par labāko internetbanku gan Latvijā 19 banku konkurencē, gan Baltijā 39 banku konkurencē. Patlaban 96,48% no visiem norēķiniem "Swedbank" tiek veikti elektroniski, un "Swedbank" internetbanku lietotāju skaits ir sasniedzis 775 800, savukārt mobilās bankas lietotāju skaits sasniedza 643 600, palielinoties par 77 200.

Banka savā paziņojumā arī norāda, ka pamata faktori, kas uzrāda finanšu institūcijas stabilitāti ir pašu kapitāls, peļņa un likviditāte. "Swedbank" Latvijā, pēc bankas norādītā, ir lielākais pamatkapitāls starp visiem finanšu nozares dalībniekiem – 580 miljoni latu, bet likviditātes rādītājs ir 1,5 reizes lielāks nekā likumdošanā noteiktais. Arī deviņu mēnešu peļņa apliecina bankas darbības efektivitāti, norāda "Swedbank".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

CITI FAKTI

Patlaban 96,48% no visiem norēķiniem "Swedbank" tiek veikti elektroniski, un "Swedbank" internetbanku lietotāju skaits ir sasniedzis 775 800, savukārt mobilās bankas lietotāju skaits sasniedza 643 600, palielinoties par 77 200.

Šogad trīs ceturkšņos banka atklājusi piecas jaunas klientu apkalpošanas vietas, novembra beigās tiks atklāta jaunuzbūvētā filiāles ēka Valmierā, plānota arī divu Rīgas filiāļu pārcelšana uz plašākām telpām.

"Swedbank" karšu skaits uz septembra beigām sasniedza 931 000, no gada sākuma palielinoties par 39 000.

Patlaban "Swedbank" klienti Latvijā var izmantot 287 bankomātus un 54 naudas iemaksas bankomātus (NIB), kuros katru mēnesi tiek veikti gandrīz četri miljoni darījumu. Šā gada pirmajā pusē "Swedbank" NIB iemaksātais naudas apjoms piecreiz pārsniedz kopējo naudas apjomu, kas iemaksāts visos pārējos Latvijas NIB. Līdz gada beigām "Swedbank" plāno pārstāvēt 80% no NIB tirgus Latvijā.


"Swedbank" grupa Latvijā (juridiskie nosaukumi līdz 2009.gada pavasarim): "Hansabanka", "Hansa līzings", a/s IPS "Hansa Fondi", "Hansa atklātais pensiju fonds", SIA "Hansabankas centrālā ēka", SIA "Baltijas autolīzings", SIA "Hansa apdrošināšanas brokeris".

Avots: "Swedbank"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses