Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

"Trasta komercbanka" apstiprina 2006. gada darbības rezultātus

AS "Trasta komercbanka" auditētie finanšu rādītāji liecina, ka banka aizvadītajā gadā nopelnījusi 10,14 miljonus latu, kas vairāk kā divas reizes (par 5,75 miljoniem latu) pārsniedz 2005.gada rezultātus.2006. gadā "Trasta komercbanka" (TKB), tāpat kā iepriekšējos gados, bija viena no visstraujāk un dinamiskāk augošajām Latvijas bankām.

Saskaņā ar AS "Trasta komercbanka" 2006.gada finanšu pārskatu un auditorfirmas „Ernst & Young Baltic” ziņojumu, bankas aktīvu apjoms aizvadītajā gadā sasniedzis 262,67 miljonus latu, kas ir par 69,18 miljoniem jeb 36% vairāk kā 2005.gadā. TKB kredītportfelis pērn pieaudzis par 60%,  sasniedzot 43,48  miljonus latu. Bankas auditētie finanšu rādītāji liecina, ka TKB kapitāla un rezervju apjoms 2006. gadā pieaudzis gandrīz 2 reizes un 31. decembrī sastādīja 19,7 miljonus latu, gada laikā demonstrējot izaugsmi par 9,3 miljoniem jeb 89 %. Noguldījumu apjoms TKB aizvadītā gada beigās veidoja 225,36 miljonus latu, gada laikā pieaugot par 40%.

"Trasta komercbanka" Latvijas finanšu tirgū joprojām ieņem stabilas, augsti rentablas vidēja lieluma kredītiestādes pozīcijas – tās kapitāla atdeve (ROE) 2006. gadā sastādīja 69 %, kas ir otrs labākais Latvijas banku sektora rādītājs. Savukārt pēc aktīvu rentabilitātes (ROA) "Trasta komercbanka" ieņēma 1. vietu Latvijā.

2006. gads "Trasta komercbankas" darbībā iezīmējās ar daudziem sasniegumiem un būtiskiem jaunumiem. Noteikti jāatzīmē "Trasta komercbankas" Kipras filiāles atklāšana 2006. gada rudenī - šī ir viena no pirmajām Latvijas banku filiālēm Eiropas Savienības valstīs.

Banka sekmīgi turpināja darboties starptautiskajā faktoringa asociācijā "Factors Chain International", piedāvājot klientiem daudzveidīgus tirdzniecības finansēšanas pakalpojumus.
Aizvadītajā gadā tika apstiprināta "Trasta komercbankas" hipotekāro ķīlu zīmju emitēšanas programma trijiem turpmākajiem gadiem, kuras ietvaros līdz 2009. gadam paredzēts laist apgrozībā ķīlu zīmes 25 miljonu eiro apmērā.

Veiksmīgi 2006. gadu aizvadījuši arī bankas meitas uzņēmumi SIA „TKB Līzings” un SIA „TKB Nekustamie īpašumi”.





Piedāvās Latvijas tirgum jaunu  pakalpojumu - Art Banking
    
”Trasta komercbanka" šogad plāno ieviest vēl vienu jaunu, līdz šim Latvijā nebijušu pakalpojumu. Tā ieviešanu noteica pasaules tendences un bankas klientu intereses. Šis pakalpojums saucas Art Banking – investīcijas mākslas darbos. “Jaunais pakalpojums dos mums iespēju paplašināt mūsu klientu ieguldījumu iespējas un piedāvāt viņiem vēl vienu efektīvu risku diversifikācijas līdzekli kopā ar iespēju pievienoties ne tikai materiālajām, bet arī mūžīgajām pasaules vērtībām. Laikā, kad pasaules ekonomiskā situācija ir visai nestabila, investīcijas mākslā gūst arvien lielāku popularitāti. Kā zināms, māksla ir tā dzīves joma, kura vismazāk ir saistīta ar pasaules ekonomisko vai politisko situāciju. Art Banking pakalpojumu jau piedāvā daudzas pasaulē zināms bankas, tādas kā “UBS” un “City Group”. Šī servisa ietvaros mēs piedāvāsim saviem klientiem vispusīgu atbalstu mākslas tirgū - sākot ar investīcijām piemērotu mākslas priekšmetu meklēšanu, dalības organizēšanu starptautiskās izsolēs un mākslas salonos, un beidzot ar pirkuma noformēšanu, apdrošināšanu, transportēšanu, glabāšanu vai tālāku pārdošanu. Veidojot Art Banking pakalpojumu, mēs vēlamies piedalīties arī Latvijas mākslas tirgus attīstībā – plānojam atbalstīt Latvijā mākslinieku izstādes, kā arī atvest uz šejieni pasaules šedevrus”, atzīst AS “Trasta komercbanka” Valdes priekšsēdētājs Gundars Grieze.

Atver “Trasta komercbankas” filiāli Liepājā

„Trasta komercbankas” filiāles atklāšana Liepājā šā gada aprīlī – tas ir bankas stratēģisks pretīmnākošs solis klientiem, kuri darbojas Kurzemes reģionā. “Ar filiāles palīdzību plānojam nostiprināt klātbūtnes efektu Liepājā un attīstīt sadarbību ar saviem klientiem. Liepājai ir īpaša loma Latvijas ekonomikā - tā ir pirmā Latvijas pilsēta, kas saņēmusi Eiropas Padomes Goda karogu par aktīvu starptautisko sadarbību. Liepājas izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums dod pilsētai iespēju kļūt par dabisku tirdzniecības punktu starp Rietumiem un Austrumiem. Šeit darbojas virkne perspektīvu rūpniecības uzņēmumu, tirdzniecības un transporta kompānijas, kuras ir mūsu klientu vidū un kurām mēs vēlamies nodrošināt nepieciešamo finanšu servisu visaugstākajā līmenī. Filiāles atklāšana dos bankai iespēju šiem klientiem piedāvāt visefektīvākos risinājumus. Mēs ceram, ka ar tirdzniecības finansēšanas pakalpojumiem un citiem biznesa attīstības risinājumiem varēsim atbalstīt savus klientus Liepājā, savukārt ar savu klientu palīdzību – piedalīties Liepājas apjomīgā biznesa  potenciāla realizēšanā, ” uzsver AS “ Trasta komercbanka” Liepājas filiāles vadītājs Guntis Brūders.

Papildus informācija:
Jolanta Kaķe,
AS “Trasta komercbanka” Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr.: 7027705
E-pasts: [email protected]

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses