Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Trīs bankas aizdod “Rīgas satiksmei” tramvaju iegādei 142,2 miljonus eiro

Trīs bankas — “Nordea Bank Finland Plc” Latvijas filiāle, “SEB banka” un “Hansabanka” — SIA “Rīgas satiksme” (RS) aizdos 142,2 miljonus eiro 20 jaunu tramvaju iegādei un tramvaju satiksmes infrastruktūras atjaunošanai, paredz parakstītais aizdevuma līgums.

“Ik gadu Rīgu apmeklē aizvien vairāk ārvalstu viesu — gan biznesa interesēs, gan kā tūristi, tāpēc jo svarīgāk būt moderniem un iet līdzi laikam, par sevi atstājot tikai labāko iespaidu,” uzskata “SEB bankas” Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Klāvs Vasks. Banka arī turpmāk izskatīšot iespēju piedalīties nozīmīgu infrastruktūras projektu finansēšanā.

Savukārt “Hansabankas” valdes loceklis un Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Elmārs Prikšāns spriež, ka sabiedriskā transporta infrastruktūras pilnveidošana un attīstība ir viens no būtiskākajiem uzdevumiem un priekšnosacījumiem Rīgas ilgtermiņa izaugsmes nodrošināšanai. Tāpēc, viņaprāt, šim darījumam ir liela sabiedriska nozīme.

Arī turpmāku atbalstu sabiedriski nozīmīgu un progresīvu infrastruktūru projektos, kas padara pilsētnieku ikdienu daudz komfortablāku, sola arī “Nordea” bankas valdes loceklis un korporatīvās kreditēšanas vadītājs Gustavs Eglītis.

Banku sindikāts tika izvēlēts konkursa rezultātā, izvērtējot aizdevuma nosacījumus.

LETA vēsta, ka piešķirtais finansējums paredzēts 20 jaunu zemās grīdas tramvaju iegādei. Pirmos tramvajus Rīgai par 52 miljoniem eiro piegādās uzņēmums "Škoda Transportation s.r.o.", kas uzvarēja konkursā. Savukārt kopumā zemās grīdas tramvaja ieviešanas projekta pirmās kārtas īstenošanai nepieciešami 156,5 miljoni eiro, liecina LETA informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses