Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Uzņēmēji kritizē priekšlikumu ar nodokļiem aplikt dividendes

Uzņēmēji negatīvi vērtē Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātā makroekonomiskās situācijas stabilizācijas plāna 2008.-2009.gadam priekšlikumu ar nodokļiem aplikt dividendes.

Šodien ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) piedalījās Mazo un vidējo komersantu un amatniecības konsultatīvās padomes un Tautsaimniecības padomes (TSP) sēdēs, kurās uzņēmēji diskutēja par makroekonomiskās situācijas stabilizācijas plānu.

Mazo un vidējo komersantu un amatniecības konsultatīvās padomes locekļi atzina, ka stabilizācijas plāns kopumā ir veiksmīgs un daudzpusējs dokuments, tomēr norādīja uz virkni nepilnību un nepieciešamo uzlabojumu.

Uzņēmēji kritizēja ieceri aplikt ar nodokļiem no kapitāla gūtos ienākumus, tajā skaitā dividendes, norādot, ka uzņēmējdarbības veicēji atradīs iespēju, kā no nodokļiem izvairīties. "Nodibināšu ārzonas firmu Lihtenšteinā un naudu atstāšu tur, nevis Latvijā," uzsvēra nodibinājuma "Rīgas reģiona attīstības aģentūra" valdes priekšsēdētājs Dans Bērtulis.

Tika akcentēta nepieciešamība noteikt stabilizācijas plānā ietverto aktivitāšu izpildes termiņus.

15% iedzīvotāju ienākuma nodokļa noteikšanu visai peļņai, efektīvas e-pārvaldes faktiska ieviešana valsts institūcijās saziņai ar uzņēmējiem, administratīvi regulējamo cenu uz energoresursiem iesaldēšana vai bremzēšana augstas inflācijas periodos - tie bija tikai daži no Mazo un vidējo komersantu un amatniecības konsultatīvās padomes locekļu ierosinājumiem stabilizācija plāna uzlabošanai.

TSP locekļi atzina, ka plāns ir solis pretī uzņēmējiem, tomēr aicināja EM uzlabot un konkretizēt dokumentu. TSP locekļi norādīja uz nepieciešamību sīkāk atrunāt mehānismus stabilitātes plānā paredzēto aktivitāšu realizācijai, uzlabot metodoloģiju, kā arī saskaņot to ar Nacionālo attīstības plānu, Lisabonas stratēģiju un Māstrihtas kritērijiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses