Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Valsts kasē brīvi pieejami 800 miljoni latu

Pašlaik Valsts kasē ir aptuveni 800 miljoni latu brīvo līdzekļu, LNT raidījumā 900 sekundes šorīt sacīja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Kā norādīja K. Āboliņš, Valsts kase jau tagad ir nodrošinājusies ar līdzekļiem, lai nākamajā gadā, kad Latvijai jāsāk atmaksāt starptautiskais aizdevums, tā spētu refinansēt nepieciešamo summu. Kopā nākamgad ir jāatdod 500 miljoni latu, no kuriem puse jeb 250 miljoni latu jāatmaksā Starptautiskajam Valūtas fondam.

Jau ziņots, ka valsts un pašvaldību parāds novembra beigās bija 5,306 miljardi latu. Salīdzinot ar šā gada sākumu, Latvijas parāds palielinājies par 225 miljoniem latu.

Iekšējais parāds novembra beigās bija 774,3 miljoni latu, bet ārējais parāds - 4,4 miljardi latu, līdz ar to valsts parāds bija 5,172 miljardi latu.

Savukārt pašvaldību aizņēmumi novembra beigās veidoja 558,2 miljonus latu, no kuriem 425 miljoni izsniegti no valsts budžeta, bet 133,1 miljons latu piesaistīts no citām institūcijām.

Līdz ar to valsts un pašvaldību parāds septembra beigās bija 5 305 570 000 latu. Salīdzinājumam - 2010.gada beigās tas bija 5 080 897 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses