Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

airBaltic piedāvās investoriem Tuvajos austrumos

Latvijas nacionālo lidsabiedrību AS Air Baltic Corporation plānots piedāvāt iegādāties investoriem Tuvajos austrumos, ziņo laikraksts Biznes&Baltija.

No 10.marta līdz 18.martam Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) ar uzņēmēju delegāciju viesosies Apvienotajos Arābu Emirātos, Kuveitā un Katarā. Laikrakstam kļuvis zināms, ka delegācijas sastāvā būs arī airBaltic prezidents Martins Gauss, kuram uzdots prezentēt aviokompāniju potenciālajiem investoriem.

Dombrovska preses sekretārs Mārtiņš Panke laikrakstam apstiprināja, ka airBaltic vadītājs būs delegācijas sastāvā, taču neatklāja, vai arābu valstīs tiks runāts par investoru piesaisti.

Vienlaikus, par airBaltic vai kādas citas Rīgā strādājošas aviokompānijas iegādi interesējas arī Turcijas aviokompānija Turkish Airlines, laikrakstam sacīja citas Turcijas kompānijas, lidostas Rīga tirdzniecības zonas operatora TAV Airports prezidents Sani Seners.

"Tā [Turkish Airlines] zondējusi arī citu Rīgā strādājošu aviokompāniju iegādes iespēju, piemēram, Polijas Lot," sacīja Seners, norādot, ka viņa vadītajai kompānijai TAV Airports darbs Rīgas lidostā ir ļoti nozīmīgs, tomēr kļūt par aviokompānijas līdzīpašnieku tā neplāno.

Kā ziņots, atbilstoši valdības lēmumam Satiksmes ministrija pagājušā gada nogalē iegādājās Latvijas Krājbankai piederošo ķīlu - 47,2% airBaltic akciju par nominālvērtību 224 453 lati, tādējādi valstij kļūstot par 99,8% "airBaltic" akciju īpašnieku.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis iepriekš informēja, ka SM iegādājās otram akcionāram Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS) piederošās airBaltic akcijas, jo valstij ir svarīgi, lai aviokompānija attīstītos un turpinātu nostiprināt savas pozīcijas tirgū. Pirms tam akcionāru - valsts un BAS - konfliktu rezultātā tika atcelti vairāki airBaltic reisi un nebija drošības par kompānijas tālāko nākotni, jo strādāja ar vairāku desmitu miljonu zaudējumiem, turklāt tā nespēja norēķināties ar piegādātājiem un sadarbības partneriem.

Satiksmes ministrijai, valdības piesaistītajiem konsultantiem Prudentia un uzņēmuma vadībai uzdots meklēt stratēģisko investoru aviosabiedrībai airBaltic.

Neoficiāli par iespējamiem airBaltic pircējiem iepriekš minēti Qatar Airways un Turkish Airlines. Arī viena no lielākajām Ķīnas aviokompānijām Hainan Airlines jau iepriekš ar Latvijas valdības pārstāvjiem ir pārrunājusi iespējamo airBaltic pirkšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses