Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aktīvākie dzīvokļu pircēji un īrētāji Rīgas centrā joprojām ārvalstnieki

Par Rīgas centra rajona dzīvokļu iegādi novembrī joprojām visvairāk interesējas ārvalstu klienti, liecina Ober-Haus Tirgus pārskats. Viņi galvenokārt interesējas par 2-3 istabu dzīvokļiem cenu kategorijā no 145 000 eiro līdz 200 000 eiro.

Ārvalstnieki ir ļoti prasīgi, lieliski pārzina šodienas tirgus situāciju un ja, izlemj par labu īpašuma iegādei centrā, tad pieprasa pilnu pakalpojuma paketi - juridisko nodrošinājumu darījumam un uzturēšanās atļauju nokārtošanu. Novembrī tieši pieaugusi interese iegādāties dzīvokli uzturēšanās atļaujas iegūšanai ar mērķi pārcelties uz dzīvi Latvijā ar visu ģimeni, tāpēc ļoti pieprasīti ir īpašumi ar izcilu infrastruktūru, maksimāli drošā un prestižā rajonā, obligāts nosacījums ir krievvalodīgas skolas esamība netālu no īpašuma atrašanās vietas.

Pilsētas aktīvajā centrā dzīvokļu pārdošanas vidējās cenas novembrī bija no 800 līdz 1300 eiro par vienu kvadrātmetru, tuvajā centrā – vidēji no 1200 līdz 1900 eiro par vienu kvadrātmetru. Labākiem un klientu prasībām atbilstošākiem atsevišķiem dzīvokļiem cenas pat nedaudz tika palielinātas.

Arī īres dzīvokļus Centrā proporcionāli visvairāk meklē tieši ārvalstnieki. Novembrī gan īres tirgū aktivitāte ir nedaudz mazāka kā oktobrī, kas skaidrojams ar iepriekšējos mēnešos lielo ārvalstu studentu pieplūdumu.

Novembrī pastiprināta ārvalstnieku, īpaši Krievijas iedzīvotāju, interese par īstermiņa dzīvokļu īri Rīgas centrā un Vecrīgā uz Ziemassvētku un Jaunā gada svinību laiku.

Rīgas centrā novērojams kvalitatīvu īres dzīvokļu trūkums gan renovētajos namos, gan jaunajos projektos, bet pieprasītākie ir kvalitatīvi remontēti, labiekārtoti, mēbelēti vienas, divu un trīs istabu dzīvokļi platībā no 40 līdz 80 kvadrātmetriem. Īres maksa šādos dzīvokļos svārstās no 350 līdz 700 eiro mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses