Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

"Arco": oktobrī sērijveida dzīvokļu cenas samazinājušās par 6,1%

Oktobrī, salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem, cenu samazinājuma tempi ir pieauguši - sērijveida dzīvokļu cenas oktobrī samazinājās par 6,1%, un vidējā cena 1.novembrī bija 1076 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2), liecina "Arco Real Estate" apskats.

Uzņēmuma eksperti piebilst, ka tirgus aktivitāte un cenas vasaras mēnešos vienmēr nedaudz samazinās, taču iepriekšējos gados, septembrī tirgus aktivitātei palielinoties, cenas pieauga vai cenu kritums bija mazāks.

"Arco Real Estate" apskatītajos mikrorajonos 1.novembrī vidējā vienistabas dzīvokļa cena bija 1135 eiro/m2, un tā, salīdzinot ar 1.oktobra cenām, ir samazinājusies par 5,8%, divistabu sērijveida dzīvokļu vidējā cena bija 1082 eiro/m2 kas ir par 6,3% mazāk, trīsistabu dzīvokļa vidējā cena bija 1069 eiro/m2, kas ir par 5,1% mazāk, bet četristabu dzīvokļa vidējā cena bija 1017 eiro/m2, kas ir par 7% mazāk.

Skatoties mikrorajonu līmenī un salīdzinot 1.novembra cenas ar 1.oktobra cenām, vislielākais cenu samazinājums bija novērojams Ziepniekkalnā un Teikā, savukārt vismazākais cenu samazinājums bija Zolitūdē, Bolderājā, Ķengaragā , Vecmīlgrāvī, Purvciemā un Pļavniekos.

Augstākās cenas 1.novembrī tradicionāli saglabājās Teikā, kur vidēji viens kvadrātmetrs maksāja 1252 eiro, Purvciemā - 1161 eiro, Mežciemā - 1149 eiro. Savukārt viszemākās cenas 1.novembrī bija Ķengaragā, kur kvadrātmetrs vidēji maksāja 1024 eiro, un Bolderājā, kur kvadrātmetrs vidēji maksāja 939 eiro.

Ārpus Rīgas lielākajās apdzīvotajās vietās cenu kritums bijis vēl straujāks nekā galvaspilsētā - Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas samazinājušās par 6%, maksājot vidēji 917 eiro/m2 , Jūrmalā (Kauguros) un Ogrē - par 5%, maksājot attiecīgi vidēji 999 un 1059 eiro/m2, Salaspilī cenas samazinājušās par 4%, vidēji maksājot 1060 eiro/m2.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses