Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

"Balsts": Augustā vidējā sērijveida dzīvokļu cena samazinājusies par 2,8%

Sērijveida dzīvokļu cenas turpina sarukt, krituma tempam pieaugot, un augustā vidējā sērijveida dzīvokļu cena samazinājusies par 2,8%, sasniedzot 1255 eiro par kvadrātmetru, liecina nekustamā īpašuma kompānijas "Balsts" aprēķini. Tai pat laikā vasaras periodā ievērojami pieaudzis īres darījumu skaits – par 50%.

Šāds īres darījumu skaita pieaugums skaidrojams ar situāciju tirgū, norāda "Balsts", skaidrojot, ka tirgus lejupslīdes apstākļos cilvēki izvēlas lētākās preces un pakalpojumus, tas ir, pirkt dzīvokli sērijveida mājā vai īrēt un nogaidīt, kamēr situācija sāks uzlaboties. Arī tie, kuriem savu īpašumu ir izdevies veiksmīgi pārdod, patlaban izvēloties mājokli īrēt, lai redzētu, kas notiks tālāk.

Kā secina "Balsts", cilvēki, mājokli pērkot, ir daudz uzmanīgāki un daudz rūpīgāk izvērtē gan īpašuma cenu, gan kredīta maksājuma lielumu. Visbiežāk mājokli pērk tad, kad īres izmaksas ir līdzvērtīgas potenciālajām kredīta izmaksām.

Patlaban vispieprasītākie ir dzīvokļi sekundārajā tirgū, it īpaši divistabu dzīvokļi ar izolētām istabām un mazu platību.

"Balsta" valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš prognozē, ka cenas sērijveida dzīvokļiem šogad turpinās kristies, un šis tirgus arī turpmāk būs vispievilcīgākais tiem, kas vēlēsies iegādāties kaut ko sev. Kompāniju patlaban uztraucot  iespējamā "smagā" piezemēšanās, kas izraisītu neatmaksāto kredītu pieaugumu un līdz ar to šo dzīvokļu izlikšanu tirgū par cenu, kas varētu sasniegt pat 800 eiro par kvadrātmetru. "Tas atgriezīs mūs pie laika deviņdesmito gadu beigās un 2000.gada sākumā, kad nekustamo īpašumu tirgus uzplaukums sākās, pirmajām pieaugot sekundārā tirgus zemajām cenām. To, vai šis scenārijs realizēsies, precīzāk varēs redzēt šī gada beigās."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses