Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Baltijas valstīs lielākās atšķirības ir starp vidējām algām un nekustamā īpašuma cenām

Šogad lielākā atšķirība Baltijas valstu vidū ir starp vidējām algām un nekustamā īpašuma cenām, pārējo preču un pakalpojumu cenas attīstās līdzīgi, trešdien vēstī "Dienas Bizness" (DB).

Baltijas valstu biznesa laikrakstu - DB, Lietuvas "Verslo Žinios" un Igaunijas "Äripaev" veiktais cenu pētījums liecina, ka Baltijā cenas īpaši neatšķiras daļai pārtikas produktu, piemēram, pienam, alum, apelsīniem, "Coca - Colai", "Big Mac" komplektam.

Arī energoresursu - benzīna, dīzeļdegvielas, elektrības - cenas Baltijas valstīs atšķiras vien par pāris santīmiem. Reģionā sāk izlīdzināties, piemēram, maksa par nobraukto kilometru taksometrā, telefonsarunu takses, kā arī preses izdevumu cenas, vēstī DB.

Laikraksts atzīst, ka visai šokējoši ir dati par to, cik lielu platību var nopirkt par vidējo algu izremontētā vecpilsētas dzīvoklī. Vismazāko platību par vidējo algu var nopirkt Latvijā - 568 cm2, bet Igaunijā - gandrīz divreiz lielāku.

Pētījums arī liecina, ka Igaunijā par vidējo algu var iegādāties vislielāko dzīvojamo platību Baltijā - 1115 cm2. Lietuvā par vidējo algu sanāk 960 cm2.

Latvijā joprojām ir visaugstākā maksa par dzīves telpu - nedaudz pieaugusi maksa par apmešanos divvietīgā viesnīcas numuriņā, bet maksa par m2 izremontētā dzīvoklī vecpilsētā augusipar 82%, sasniedzot 6000 latu, vēstī laikraksts.

Arī Igaunijā nekustamā īpašuma m2 cena pieaugusi par 8,05% jeb aptuveni 300 latiem, bet maksa par viesnīcas numuriņu nav mainījusies. Lietuva vienīgā šogad ir sagaidījusi nekustamā īpašuma cenu kritumu - tās samazinājušās par 4,3 % jeb nepilniem 200 Ls/m2, raksta DB.

Pēc pētījuma datiem, lai gan šogad Rīgā ir kāpusi braukšanas maksa sabiedriskajā transportā, tā ir tikpat liela, kā Viļņā. Savukārt Tallina saglabājusi līderes pozīcijas sabiedriskā transporta cenu ziņā - tās ir pāris reizes augstākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses