Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

"Binderam" atļauj pirkt visas "Limbažu ceļu" kapitāldaļas

Konkurences padome (KP) nolēmusi atļaut ceļu būves firmai SIA "Binders" iegādāties visas uzņēmuma SIA "Limbažu ceļi" daļas, informēja KP.

Līdz šim "Binderam" piederēja 49% "Limbažu ceļu" pamatkapitāla, un tagad uzņēmums varēs iegūt atlikušo 51%.

KP konstatējusi, ka "Binders" un "Limbažu ceļi" galvenie darbības veidi ir ceļu būvniecība un remonts, kā arī asfaltbetona ražošana un karjeru produkciju ieguve.

Padome izvērtēja lietas ietvaros iegūto informāciju konkrētajos tirgos, kuri var tikt ietekmēti apvienošanās rezultātā un secināja, ka ceļu būvniecības, rekonstrukcijas, renovācijas un periodiskas uzturēšanas tirgū apvienošanās konkurenci būtiski nesamazinās.

KP arī secinājusi, ka, ņemot vērā asfaltbetona ražošanas un realizācijas tirgus specifiku, pieprasījumu pēc asfaltbetona veido komercsabiedrības, kuru darbība saistīta ar ceļu būvniecības, rekonstrukcijas, renovācijas un periodiskās uzturēšanas jomu. KP uzskata, ka apvienošanās rezultātā neradīsies dominējošais stāvoklis, kā arī netiks būtiski samazināta konkurence šajā konkrētajā tirgū.

BNS vēsta, ka "Limbažu ceļu" pamatkapitāls ir 372 000 latu. Uzņēmums reģistrēts 1991.gadā. "Limbažu ceļi" pērn strādāja ar 5,945 miljonu latu apgrozījumu un 142 000 latu peļņu. Savukārt "Binders" ir viens no lielākajiem ceļu būves uzņēmumiem Latvijā, kas pērn strādāja ar 31,1 miljona latu apgrozījumu, kas ir par 3,3% mazāk nekā 2006.gadā, bet peļņa saglabājās tādā pašā līmenī kā 2006.gadā - virs trim miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liela loma ir izglītībai

Lai gan Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēma vēl ir salīdzinoši neliela un tikai attīstās, kopumā tā aug pareizajā virzienā. Jau patlaban ir vairāki veiksmes stāsti, kad biznesa sācēji izauguši par lie...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses