Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Būvinspekcija aptur būvdarbus augstceltņu kompleksā "Z torņi"

Rīgas pilsētas būvinspekcija apturējusi būvdarbus augstceltņu kompleksā "Z torņi" ("Z Towers"), aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Būvdarbi būvobjektā Daugavgrīvas ielā 9 Zunda kanāla kreisajā krastā iepretim Preses namam, kurā plānota divu augstceltņu kompleksa "Z torņi" būvniecība, apturēti, jo būvinspekcija saņēmusi iesniegumu, ka blakus esošajai ēkai Daugavgrīvas ielā 7 fasādē un iekštelpās izveidojušās deformācijas plaisas.

Pēc domē sniegtās informācijas, ņemot vērā šo iesniegumu, būvinspektors apsekoja ēku Daugavgrīvas ielā 7 un konstatēja, ka tās nesošās konstrukcijas ir pirmsavārijas stāvoklī. Atklājot šādus pārkāpumus, likumi paredz nekavējoties pārtraukt būvdarbus. Tādēļ līdz apstākļu noskaidrošanai pašlaik būvdarbi objektā ir apturēti.

Domē skaidroja, ka jautājumu par būvdarbu atjaunošanu var izskatīt Rīgas pilsētas būvinspekcijā pēc sertificēta būvkonstruktora atzinuma par deformācijas rašanās cēloņiem Daugavgrīvas ielas 7 namā, kā arī par šo cēloņu novēršanu, tostarp būvobjekta tiešā tuvumā esošās būvēs.

"Z torņu" būvniecības pasūtītājs ir "Vertikālā pasaule", bet būvuzņēmējs - Austrijas celtniecības kompānija "Strabag". Jau ziņots, ka "Z torņi" jeb "Z Towers" Pārdaugavā plāno būvēt 100 tūkstošus kvadrātmetru plašu viesnīcas un biroju kompleksu, kuru veidos divi savstarpēji savienoti torņi. Augusta beigās "Z Towers" parakstīja līgumu ar vienu no pasaulē pazīstamākajiem viesnīcu tīkliem "Sheraton", kas pārvaldīs "Z Towers" jauno viesnīcu Pārdaugavā.

Paredzēts, ka jaunajā 24 stāvus augstajā viesnīcā, ko veidos divi savstarpēji savienoti torņi, būs 312 viesnīcu numuru, 725 kvadrātmetrus plašs SPA un sporta centrs, vairāki baseini ēkas augšējos stāvos, restorāni, veikali, kā arī biznesa centrs un 800 kvadrātmetru plaša aktu zāle.

Viesnīca kopumā būs 124,2 metrus augsta, līdz ar to kļūs par visaugstāko celtni Latvijā. Kopumā ēka būs 100 tūkstošus kvadrātmetru plaša. Ēkas pagrabstāvā plānots ierīkot arī 800 vietu autostāvvietu.

Viesnīcas kompleksā iecerēts ieguldīt vairākus simtus miljonus eiro. Paredzēts, ka viesnīcu uzbūvēs un atklās 2010.gadā.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Z Towers" ir dibināts 2004.gadā, tā pamatkapitāls ir 500 tūkstoši latu, bet uzņēmuma vienīgais īpašnieks - Nīderlandes uzņēmums "S.P.I.Resources B.V."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses