Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Būvniecības izmaksas pieaug par 16%

Gada laikā Latvijā būvniecības izmaksas pieaugušas par 16%, lielākoties uz celtnieku darba algu rēķina. Būvniecības izmaksas vairāk ietekmē biroju ēkas nekā privātmāju celtniecību.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2008.gada 2.ceturksnī salīdzinājumā ar 2007.gada 2.ceturksni būvniecības izmaksas palielinājās vidēji par 16%, visstraujāk – par 27% pieauga strādnieku darba samaksa. Izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai palielinājās par 17,6%, būvmateriālu cenas – par 3,6%.

Šā gada 2.ceturksnī, salīdzinot ar 1.ceturksni, būvniecības izmaksas pieauga vidēji par 3,5%. Strādnieku darba samaksa palielinājās par 6%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 3,2%, būvmateriālu cenas – par 1,1% .

Vislielākais izmaksu pieaugums šā gada otrajā ceturksnī bija vērojams biroju ēku renovācijā (salīdzinot ar pagājušā gada 2.ceturksni tās cēlās par 22,2%, bet, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, – par 5,2%). Savukārt zemākais izmaksu pieaugums bija ģimenes māju būvniecībā, kas šā gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada atbilstošo laika periodu palielinājās par 9,3%, bet, salīdzinot ar 1.ceturksni - par 2,4% un viesnīcu celtniecībā – atbilstoši par 9,8% un 2,1%.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses