Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ceļu būves uzņēmums "A.C.B." iegādāsies 90% "8CBR" akciju

Latvijas ceļu būves uzņēmums "A.C.B." iegādāsies 90% akciju citā šīs nozares uzņēmumā - "8CBR".

Uzņēmuma "A.C.B." pārstāve Liene Krīvena pastāstīja, ka darījumu plānots pabeigt divu triju mēnešu laikā. Summu, par kādu plānots iegādāties "8CBR" akcijas, viņa nevarēja atklāt.

"Abos uzņēmumos tiks saglabāti līdzšinējie komercdarbības virzieni, un jaunie uzņēmuma īpašnieki neplāno veikt būtiskas izmaiņas uzņēmumu vadībā," sacīts "A.C.B." paziņojumā. "Darījuma pamatā ir stratēģisks lēmums, un tā mērķis ir spēku apvienošana, lai piedāvātu kvalitatīvākus pakalpojumus, palielinātu konkurētspēju un uzņēmumu kapacitāti ne tikai Latvijā, bet visā Baltijas reģionā."

"A.C.B." informē, ka darījumā uzņēmumu konsultēja "Swedbank Corporate Finance".

Jautāta par atlikušajiem 10% "8CBR" akciju, kas vēl ir citu uzņēmuma īpašnieku rīcībā, Krīvena sacīja - ja tie "8CBR" akcionāri, kuru rīcībā ir šīs akcijas, izteiks vēlmi tās pārdot un "A.C.B." ar viņiem varēs vienoties par abām pusēm pieņemamiem darījuma noteikumiem, "A.C.B." labprāt iegūs arī pārējās balsstiesīgās akcijas.

Konkurences padome (KP) ir devusi atļauju Latvijas ceļu būvētājiem "A.C.B." un "8CBR" apvienoties, kas paredzēts, "A.C.B." iegūstot izšķirošu ietekmi "8CBR". KP secināja, ka tiltu būvniecības, rekonstrukcijas, renovācijas un periodiskas uzturēšanas tirgū un karjeras produkcijas tirgū apvienošanās dēļ neradīsies un nenostiprināsies dominējošais stāvoklis, kā arī netiks būtiski samazināta konkurence šajā tirgū. Nav uzskatāms, ka šādas problēmas varētu rasties arī asfaltbetona (ražošanas un realizācijas) tirgū.

Tomēr, ņemot vērā, ka tirgus dalībnieku konkurētspēja šajā tirgū ir tieši atkarīga no asfaltbetona pieejamības, KP atzina, ka ir jānoteic, ka "A.C.B." un komercsabiedrības, kurās tai ir izšķiroša ietekme, pārdod visiem pircējiem asfaltbetonu par tirgus cenām ar skaidriem un vienveidīgiem noteikumiem.

KP noteica, ka no apvienošanās brīža līdz 2013.gada 1.jūlijam, ja "A.C.B." vai ar to saistītajiem uzņēmumiem darbu veikšanai būs jāpiesaista apakšuzņēmēji, tiem vismaz 15 dienu pirms darbu sākšanas jāizsludina konkurss, kurā galvenais pretendentu atlases kritērijs ir apakšuzņēmēja piedāvātā cena.

Ceļubūves firma "A.C.B." ir viens no lielākajiem ceļu būves uzņēmumiem Latvijā, kas tirgū darbojas jau vairāk nekā desmit gadu. "A.C.B." meitas un saistītie uzņēmumi ir "ACB Betons", "Ceļdaris", "Mobil asfalts" un "Ceļi un tilti". Uzņēmuma īpašnieki ir vairākas Latvijas privātpersonas. 2006.gadā "A.C.B." strādāja ar 54,9 miljonu latu apgrozījumu un 5,5 miljonu latu peļņu. Pagājušā gada rādītāji vēl nav zināmi.

"8CBR" 2007.gadā strādāja ar 15,556 miljonu latu apgrozījumu un 1,39 miljonu latu peļņu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 213 100 latu. "Lursoft" datubāzē nav informācijas par uzņēmuma īpašniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses