Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

"Cemex" eksporta apjoms pērn pieaudzis trīs reizes

Cemex Brocēnu cementa rūpnīcas produkcijas eksports pagājušajā gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis trīs reizes, otrdien informēja uzņēmums. Datus par konkrētu eksporta apjomu kompānijā nesniedza. Tuvākajā laikā Cemex plāno paplašināt eksporta apjomu.

Pērn eksportēti 30% saražotās produkcijas. Nozīmīgākā Cemex produkcijas eksporta valsts patlaban ir Krievija, produkcija tiek eksportēta arī uz Baltijas valstīm un Baltkrieviju.

Patlaban produkcija klientiem tiek piegādāta ar autotransportu vai pa dzelzceļu. Cementa transportēšanai uz Krieviju savukārt iegādāti 86 specializēti vagoni.

Cemex iecerējis eksportu paplašināt arī ziemeļvalstu virzienā. Līdz ar ražošanas uzsākšanu jaunajā rūpnīcā un jaunā cementa eksporta termināļa otrās kārtas nodošanu Liepājas ostā plānots uzsākt eksportu uz Skandināvijas valstīm pa jūras ceļiem, piegādājot aptuveni 200 000-300 000 tonnu gadā.

Jaunā Cemex Brocēnu cementa rūpnīca ekspluatācijā tiks nodota šā gada pavasarī. Līdz ar tās darba uzsākšanu, uzņēmuma ražošanas jauda palielināsies līdz trīs reizēm, sasniedzot 1,6 miljonus tonnu cementa gadā. Projekta kopējās investīcijas sasniedz 245 miljonus eiro.

Realizējot projektu, izbūvēti arī pievedceļi, rekonstruēta esošā un veidota jauna dzelzceļa infrastruktūra izejmateriālu saņemšanai un gatavās produkcijas nogādāšanai līdz Liepājas ostai un klientiem Latvijā, kā arī ārpus tās. Patlaban paveikti aptuveni 90% darbu.

Jaunā Cemec cementa rūpnīca Brocēnos nodrošinās vietējo rajonu iedzīvotājiem aptuveni 100 jaunas darba vietas papildus esošajām darba vietām Brocēnu cementa rūpnīcā, norāda uzņēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses