Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Divus gadus Daugavas kreisajā krastā pie Vanšu tilta būs apgrūtināta satiksme

Pērnā gada novembrī sākta Daugavgrīvas ielas posma paplašināšana pie Vanšu tilta, kas ilgs divus gadus, un būs par iemeslu satiksmes ierobežojumiem, skaidro Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere.

Projekta realizācijas gaitā tiks paplašināts Daugavgrīvas ielas posms, kur patlaban tiek organizēta transportlīdzekļu satiksme virzienā uz galvaspilsētas Ziemeļu daļu. Būvdarbu laikā esošajai brauktuvei blakus tiks izbūvēta jauna divu joslu brauktuve virzienam no Daugavas kreisā krasta. Tāpat būtisks jaunums, ko paredzēts izbūvēt ERAF projekta gaitā, ir jauns tilts pār Zunda kanālu, kas kalpos kā jauns pieslēgums Daugavgrīvas ielai pie Ķīpsalas virzienā no Raņķa dambja uz Krišjāņa Valdemāra ielu.

Projekta būvniecības laikā tiks izbūvēti jauni luksoforu objekti, kā arī rekonstruēti esošie. Tādējādi Daugavas kreisajā krastā tiktu samazinātas satiksmes konfliktsituācijas un gājēji droši varēs šķērsot ielas.

Patlaban tiek strādāts pie brauktuvju un ietvju gultnes izbūves, kā arī ieguldītas jaunas apakšzemju komunikācijas. Tāpat būvdarbi noris pie estakāžu balsta būves, informēja Dišlere.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka turpmākos divus gadus Daugavas kreisajā krastā pie Vanšu tilta būs apgrūtināta satiksme.

Dišlere pastāstīja, ka šādi būvdarbi Rīgā ieplānoti jau pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, kad tika būvētas ielas Vanšu tilta kreisajā Daugavas krastā aiz Zunda kanāla. Celtnieki saskārās ar finanšu trūkumu un projekts tā arī netika realizēts pilnībā.

Krišjāņa Valdemāra un Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgla rekonstrukciju plānots paveikt divu gadu laikā. Projekta izbūves kopējās izmaksas ir 21 miljons latu. No tiem ERAF finansējums ir 1,5 miljoni latu, bet pārējais ir valsts un pašvaldības finansējums.

Satiksmes mezgla rekonstrukcijas būvniecības darbus veic pilnsabiedrība ACB un TILTS, kas iepirkuma konkursā no trim pretendentiem piedāvājusi zemāko cenu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses