Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Kalifornijā jau izdegusi viena Ņujorka

Kinozvaigznes evakuē kopā ar miljonu citu iedzīvotāju, pārtrauc seriālu filmēšanu.
Nevaldāmie ugunsgrēki kopš nedēļas nogales Kalifornijas štatā jau nopostījuši 120 tūkstošus hektārus lielu zemes platību, kas ir lielāka par Ņujorkas teritoriju. Lielākajā evakuācijā kopš viesuļvētras Katrīna postījumiem 2005.gadā Ņūorleānā ir evakuēts ap miljons iedzīvotājiem. Vēl pusmiljonam cilvēku ir ieteikts pamest savas dzīvesvietas. Ceturtdien liesmu skartos apgabalus apmeklēs ASV prezidents Džordžs V.Bušs. Liesmas pārtraukušas populāru šovu un seriālu filmēšanu. Daudzas šovbiznesa zvaigznes ir pametušas savas villas. Meteorologi gan pauduši cerības, ka stiprais vējš, kas veicina uguns izplatīšanos varētu pierimt, ziņo CNN.

Uguns ir izplatījusies no Santabarbaras apgabala līdz Meksikas robežai, iznīcinot 1 300 māju, un apdraudot vēl 68 tūkstošus. Līdz šim ugunsnelaime ir paņēmusi viena cilvēka dzīvību, bet ievainojumus ir guvuši 70, to skaitā 34 ugunsdzēsēji. Vienīgais nāves gadījums noticis, jo cilvēks ignorējis varas iestāžu brīdinājumus evakuēties no dzīvesvietas.

Švarcenegers bezspēcīgs


Katastrofas glābšanā ir iesaistīti 5400 ugunsdzēsēju, 1500 nacionālās gvardes kareivju, 50 ugunsdzēšanas lidmašīnu un 40 helikopteru, informē BBC. Ir evakuētas 350 tūkstoši māju Santabarbaras apgabalā. 10 tūkstoši evakuēto ir iemitināti Qualcomm stadionā Sandjego pilsētā. Citi no uguns glābjas skolās un mikrorajonu centros.

"Šī katastrofa ir tik nežēlīga un apjomīga, ka efektīvi reaģēt uz to ir pāri štata un vietējās valdības spēkiem," žurnālistiem sacīja Kalifornijas štata gubernators Arnolds Švarcenegers. Varas iestāžu vadība izteikusies, ka valsts reaģēšana uz šo ugunsnelaimi ir "pārliecinoši labāka" nekā uz viesuļvētru Katrīna 2005.gadā, "tādēļ, ka mēs gatavojāmies, plānojām un trenējāmies kopā pēdējos divarpus gadus".

Ceturtdien Kalifornijas štatā paredzējis ierasties Valsts prezidents Dž.V.Bušs, lai klātienē redzētu katastrofas postījumus. Prezidenta administrācijai joprojām tiek pārmesta nespēja operatīvi reaģēt un organizēt cilvēku evakuāciju Ņūorleānas pilsētā 2005.gadā pēc viesuļvētras Katrīna.

Evakuē zvaigznes


Ugunsnelaime ietekmējusi arī izklaides industriju, jo liesmu pārņemtajās teritorijās atrodas daudzu telekompāniju studijas, kurās notiek populāru televīzijas šovu un seriālu filmēšana. Tāpēc ir apturēta divu telekompānijas CBS šovu - NCIS un The Unit filmēšana. Kompānija Fox ir bijusi spiesta pārtraukt populārā seriāla 24 stundas uzņemšanu. No savām villām ir evakuētas tādas pasaules zvaigznes kā aktieri Toms Henks, Mels Gibsons, Dženifera Anistone un mūziķis Stings. Aktieris Šons Penns ir zaudējis divus treilerus, kas atradās blakus viņa mājai.

Ugunsgrēki aizsākās pagājušās nedēļas nogalē Kalifornijas štata septiņos apgabalos. To veicināja sausais un karstais laiks, kas šogad ir pārspējis visus rekordus, kā arī stiprie tuksnešu vēji. Ugunsgrēka centrs nemitīgi mainās, apgrūtinot glābēju darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses