Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Laikraksts: veikalus slēgt nākas arī lielajiem būvmateriālu tirgotājiem

Veikalu slēgšana skārusi ne tikai mazos būvmateriālu tirgotājus, bet arī lielākus tīklus, piemēram, “Nelss”, “Profs Latvija”, “K-Rauta” un “Tapro”, kam pieder SIA “Tapeks”, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness (Db).Laikraksts novērojis, ka slēgti ir visi uzņēmuma SIA “Arana” būvmateriālu veikali SIMS, kas bija neliels, taču viens no vecākajiem tirgotājiem.

Uzņēmumā atzina, ka visi veikali ir slēgti, taču no plašākiem komentāriem atteicās. Kā atgādina laikraksts, nesen slēgts arī “Nelss” būvmateriālu veikals Deglava ielā, vēl iepriekš “Nelss” slēdza veikalu Jelgavā, kas bijis nerentabls, bet “Profs Latvija” šī paša iemesla dēļ slēdza būvmateriālu veikalu Daugavpilī. Uzņēmumu pārstāvji stāstījuši, ka grūtībās nonākuši ekonomiskās situācijas dēļ, tomēr uz nākotni viņi raugās optimistiski.SIA “Tapeks” vadītājs miljonārs Vilnis Priedītis iepriekš stāstījis, ka uzņēmums meklē risinājumus darba optimizācijai un efektivitātes paaugstināšanai, tomēr viens “Tapeks” veikals “Tapro” šogad tomēr slēgts. “Domājām, ka nāksies slēgt vairāk veikalu, bet pagaidām slēgts tikai viens. Vairāki veikali ir pārcelti no nerentablām vietām uz tādām, kur ir lielāks pieprasījums, tomēr slēgti tie pagaidām netiek,” informējis V.Priedītis.A/s “Rautakesko” samazinājis darbinieku skaitu par aptuveni 10%. Tirgotāji, kuru īpašnieki nav no Latvijas, ir labākās pozīcijās, jo uzņēmumus balsta ārvalstu mātes kompānijas, norāda _Db_. “Rautakesko” Klientu servisa un komunikāciju vadītāja Ieva Zlaugotne stāstījusi, ka nav slēgts neviens “K-Rauta” veikals, jo uzņēmums nācis tirgū strādāt ilgtermiņā un saņem arī mātes uzņēmuma “Kesko” atbalstu, kas ļauj pārdzīvot problēmas tirgū. Arī veikalu tīkla “Būvniecības ABC” īpašnieki SIA “Optimera Latvija” ietilpst “Optimera Gruppen” grupā, kas ir “Saint Gobain” grupas uzņēmums. Tāpēc arī “Būvniecības ABC” grūtajos laikos varot pretendēt uz mātes uzņēmuma atbalstu.V.Priedītis uzskata, ka veikalu slēgšana ir galējais variants, vispirms tiek samazinātas cenas. Laikraksts secina, ka būvmateriālu cenas šogad vairs tik strauji neaug un saglabājas iepriekšējā līmenī, atsevišķām materiālu grupām cenas ir samazinājušās – pārsvarā Latvijā ražotiem materiāliem. “Daudzi būvmateriālu ražotāji, lai izdzīvotu, ir samazinājuši savas produkcijas cenas, bet arī mēs esam tās samazinājuši uz peļņas rēķina,” norādījis V.Priedītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liela loma ir izglītībai

Lai gan Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēma vēl ir salīdzinoši neliela un tikai attīstās, kopumā tā aug pareizajā virzienā. Jau patlaban ir vairāki veiksmes stāsti, kad biznesa sācēji izauguši par lie...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses