Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

"Ober-Haus": Šogad dzīvokļu cenas Rīgas mikrorajonos samazinājušās par 12,3%

Šogad jūlija beigās "Ober-Haus" aprēķinātā Rīgas sērijveida neremontētu dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1279 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2), tādējādi cenas mēneša laikā samazinājušās vidēji par 2,7%, bet, salīdzinot ar šā gada janvāri, cenas samazinājušās par 12,3%, liecina jaunākais "Ober-Haus" nekustamā īpašuma tirgus apskats.

Jūlijā dārgākie dzīvokļi bija Teikā, kur tie maksāja 1451 eiro/m2, un Āgenskalnā, kur tie maksāja 1339 eiro/m2, bet lētākie dzīvokļi bija nopērkami Bolderājā – par 1170 eiro/m2. Pārējos Rīgas rajonos cenas bija robežās no 1196–1318 eiro/m2. Kā secina nekustamā īpašuma kompānija, vēl joprojām ir pastiprināta interese pēc vienas un divistabu dzīvokļiem.

Ja dzīvokļu pircēji Vecrīgā un Rīgas centrā agrāk galvenokārt bija Lielbritānijas, Īrijas vai Skandināvu valstu pilsoņi, tad tagad tie pārsvarā ir no Krievijas, Kazahstānas vai Uzbekistānas. Salīdzinot cenas mēneša beigās un mēneša sākumā, var secināt, ka cenas nav mainījušās, bet tomēr pārdevēji atsevišķos gadījumos ir gatavi uz cenu samazinājumu 5–10% robežās. Salīdzinot ar šā gada janvāri, dzīvokļu cenas attiecīgajā sektorā ir samazinājušās par 7–12%.

Salīdzinot ar gada sākumu, privātapbūves zemes gabaliem cenas ir samazinājušās no 5–20% robežās. Vislielākais cenu samazinājums fiksēts mazdārziņu teritorijās – pēdējā pusgada laikā cenas pazeminājušās pat līdz 30–40%. Savukārt tipveida individuālajām dzīvojamām ēkām (150– 180 m2, zeme 1500 m2) cenu kritums ir 10–15% robežās. 2008.gada pirmā pusgada laikā būtiskas nomas maksu svārstības nav vērojamas, norāda "Ober-Haus". Šajā periodā nomas maksas būtiski nav mainījušās arī noliktavā un ražošanas telpām.

Salīdzinot ar šā gada janvāri, nomas cenas ir ievērojami samazinājušās (pat līdz 30%) tirdzniecības platību sektorā Rīgas centrā. Vecrīgā un tirdzniecības centros šāda tendence nav novērota.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses