Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pļavnieku bērzu audze pamazām pārtop parkā

Uzklausot Pļavnieku iedzīvotāju priekšlikumus, Rīgas pašvaldība šogad turpinās labiekārtošanas darbus šajā mikrorajonā, teritorijā starp Andreja Saharova, Dravnieku un Pļavnieku ielām.

Veicot darbus, paredzēts maksimāli saglabāt bērzu audzi. Plānots nodrošināt ērtu gājēju kustību, vienlaikus radot iespējas arī daudzveidīgai atpūtai. Visas aktīvās atpūtas zonas ierīkos no kokiem brīvajā teritorijā. Gājēju celiņi  galvenokārt paliks iepriekšējā vietā, bet tie tiks veidoti platāki un ērtāki, izvietojot arī soliņus un atkritumu urnas.

Parkā paredzētas atpūtas iespējas dažādām iedzīvotāju grupām. Galvenajos ceļu krustojumos izvietos informācijas norādes, tiks uzstādītas velosipēdu novietnes. Divus bērnu laukumus uzstādīs no kokiem brīvajā zonā, izveidojot atraktīvu reljefu no četriem pauguriem. Bērnu laukumos būs dažādas rotaļu un sporta iekārtas, kā arī liela smilšu kaste. Paugurus ziemā varēs izmantot kā ragaviņu kalniņus. Bērnu laukumu tuvumā plānots ierīkot dzeramā ūdens avotu. Bērzu birzī, parka ziemeļaustrumu daļā, netālu no bērnu rotaļu zonas, tiks ierīkots speciāls grantēts laukums fiziskajiem treniņiem, kuru aprīkos ar vingrošanas iekārtām.

Apmeklētāju ērtībām paredzēta ērta piebraukšana no Dravnieku ielas puses, kur perspektīvā izveidos nelielu autostāvvietu, tajā skaitā invalīdu transportam. Suņu pastaigu laukumu ierīkos teritorijas mežainākajā daļā, kur dzīvnieki mazāk traucē apmeklētājiem un apkārtējo māju iedzīvotājiem. Suņu laukumam plānots izbūvēt nožogojumu ar divām ieejām, izveidot grants segumu, kā arī to apgaismot.

Teritorijas centrālajā daļā, netālu no A.Saharova ielas, tiks veidoti galvenie mākslinieciskie akcenti -  skulptūru grupa un dekoratīvo stādījumu kompozīcija. Teritorijas ainavu papildinās  jauni koku, krūmu, ziemciešu un dekoratīvo graudzāļu stādījumi. Projektu īstenojot, pakāpeniski izkops bērzu birzi, lai pamežs būtu izmantojams atpūtai, izlīdzinot bedraino reljefu un uzlabojot kūdrainās augsnes struktūru.

Jau ziņots, ka pašvaldība labiekārtojusi teritoriju Pļavniekos starp A. Deglava, A. Saharova un Ilūkstes ielām. Projekta īstenošanas gaitā atjaunoti gājēju celiņi, ierīkots apgaismojums, izvietoti atpūtas soliņi un uzstādītas atkritumu urnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses