Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Šīns: arī privātmājas Latvijā ir kļuvis grūtāk pārdot

Latvijā pašlaik grūtāka kļuvusi ne tikai dzīvokļu, bet arī privātmāju pārdošana, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns.

"Es domāju, ka privātmāju sektors ne ar ko īpaši neatšķiras no sērijveida dzīvokļiem un jauno projektu mājokļu tirgus. Tas tik un tā ir mājoklis. Tik un tā kādai ģimenei ir jāpieņem lēmums par tās iegādi. Tik un tā tas ir ilgtermiņa ieguldījums, un tas nav pakļauts kaut kādiem citādiem tirgus principiem. Es domāju, ka tirgus dalībnieku uzvedība, lai arī ne ļoti līdzīga, bet ir tuva tai, kāda ir vērojama sērijveida dzīvokļu segmentā," stāstīja Šīns.

Viņš norādīja, ka darījumi ar savrupmājām notiek nesalīdzināmi mazāk nekā darījumi ar dzīvokļiem, turklāt summas atšķiras krasāk, tādēļ šajā sektorā kopsakarības novērtēt ir nedaudz grūtāk. "Iedomājieties, ja vienā mēnesī kaut kādā teritorijā tiek pārdotas dažas savrupmājas katra par 100 tūkstošiem, citā mēnesī par 300 tūkstošiem gabalā, tad par situāciju privātmāju tirgū var rasties pilnīgi nepareizs priekšstats. Tāpēc uzņēmumi, kuri vēro šo tirgu, ir ļoti piesardzīgi savos izteikumos par cenu korelācijām. Tomēr es gribētu teikt, ka tā situācija privātmāju tirgū ir visai līdzīga sērijveida dzīvokļu tirgum," viņš teica.

Šīns sacīja, ka gan lietoto, gan jauno savrupmāju tirgū ir vērojama tāda pati situācija kā sērijveida dzīvokļiem. "Tās pārdot ir daudz grūtāk, pircējam saņemt aizdevumu mājas iegādei arī ir daudz grūtāk, tādējādi potenciālo pircēju skaits arī ir samazinājies. Tāpēc pārdevējs, redzot, ka kāds pircējs stāv uz nama sliekšņa, ir gatavs ar viņu runāt par cenu," klāstīja "Latio" īpašnieks.

Viņaprāt, ar mājokļu pārdošanu grūtāk klājas visos Rīgas rajonos - "neatkarīgi no tā, vai tas ir Mežaparks vai Pierīgas pļavas. Es varbūt negribētu piekrist tiem amatbrāļiem, kuri uzsver, ka beidzot parādās tas, ka labā vietā situācija ir labāka, bet sliktā - sliktāka. Es domāju, ka tas, kas notiek ar cenu, faktiski ir atspoguļojums tam, cik labi tirgū jūtas uzņēmējs, kurš attīsta privātmājas, un tas uzņēmējs, kurš tās pārdod".

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka pēdējos mēnešos ir samazinājies dzīvokļu pārdošanas darījumu skaits un nedaudz sarukušas to cenas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses