Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Tūristi mazāk pieprasa luksusa viesnīcas

Šā gada tūrisma sezonā — jūnijā, jūlijā un augustā — viesnīcu noslogojums Rīgā bija 67%, bet pārējā Latvijā — 56%, kas ir tikpat, cik pagājušā gada attiecīgajā laika posmā, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste. Visaktīvākie tūrisma sezonas mēneši bijuši jūlijs un augusts.


Viesnīcu noslogojums nav būtiski mainījies, salīdzinot ar pagājušā gada tūrisma sezonu, jo proporcionāli iebraucēju skaitam pieaudzis arī viesnīcu skaits, skaidroja S.Graikste. "Katru gadu apmēram 20 jaunas mītnes nāk klāt, līdz ar to noslogotības rādītājs paliek aptuveni tāds pats," Dienai sacīja S.Graikste.

Viņa gan atturējās prognozēt, vai Latvijā vēl ir nepieciešamas jaunas viesnīcas un vai esošie noslogotības rādītāji varētu būt augstāki. "Vienmēr jau var vēlēties lielākus noslogotības rādītājus," viņa noteica. Tiesa, būvniekiem gan būtu rūpīgi jāpārdomā iecere celt jaunus luksusa viesu apartamentus, jo pieprasījums jau esošajās augstākās kategorijas viesnīcās ir nedaudz samazinājies, teica S.Graikste. Tas esot saistīts ar atvaļinājumiem, kādēļ uz Rīgu mazāk brauc biznesa un darījuma cilvēku, kas šādas viesnīcas varētu atļauties.

Pēc LVRA datiem, visa 2006.gada laikā Rīgā vidējais viesnīcu noslogojums bija 56%, bet Latvijā kopumā — 50%. Kopumā Latvijas tūristu mītnēs pērn apkalpoti 1,33 miljoni viesu, kas ir par 15,2% vairāk nekā 2005.gadā, tostarp 816,3 tūkstoši ārvalstnieku. Latvijā pērnā gada beigās bija 393 tūristu mītnes ar 11,2 tūkstošiem numuru un 24,5 tūkstošiem gultu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses