Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

"UPB holdinga" apgrozījums pirmajā pusgadā pieaudzis par 4%

"UPB holdings" (UPB) šā gada pirmajos sešos mēnešos strādājis ar 36,8 miljonu latu lielu konsolidēto neto apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika posmā, liecina kompānijas paziņojums medijiem.

Apgrozījuma pieaugums panākts galvenokārt ar nozīmīgu projektu realizāciju eksportā, skaidro uzņēmums. Pabeigts darbs pie līdz šim apjomīgākā UPB eksporta objekta - Upsalas universitātes jaunā korpusa Zviedrijā. Kopējā līguma summa ir 5,8 miljoni eiro. Universitātei kompleksi piegādātas un montētas metāla un pilnsaliekamā dzelzsbetona konstrukcijas.

Patreiz ārvalstīs UPB strādā pie vairākiem objektiem, piegādājot un montējot alumīnija, alumīnija/koka stiklotās konstrukcijas, metāla un dzelzsbetona konstrukcijas, dzelzsbetona produkciju.

"Izskatās, ka pasaules ekonomika un tajā skaitā arī Latvijas ekonomika iezīmējas ar lielām strukturālām pārmaiņām, kas pilnīgi noteikti jau skar un skars vēl vairāk nekustamā īpašuma nozares attīstību un tai pakārtoto būvniecības nozari, kopumā mazinot pieprasījumu," komentē UPB prezidents Uldis Pīlēns, piebilstot, ka UPB ilgtermiņa iestrādes eksporta attīstībā un risku diversifikācijā ar plus zīmi uzrādās pirmā pusgada konsolidētajā bilancē.

UPB turpināšot restrukturēties par starptautisku industriālu koncernu ar plašu uzņēmumu struktūru Skandināvijas telpā un bijušajās NVS valstīs.

Kā norāda kompānija, neskatoties uz kopējo ekonomisko situāciju valstī, attīstība turpinās visās holdinga uzņēmumu grupās.

"UPB Energy grupa" turpina aktīvu darbību koģenerāciju staciju ražošanas jomā. Tikko pabeigtas divas īpašas koģenerācijas stacijas, kas darbojas ar sintētisko gāzi, viena no tām nogādāta Lielbritānijā, otra - ASV. Latvijā šogad uzstādīta koģenerācijas stacija Liepājas slimnīcā un ar biogāzi darbināma - Vecaucē.

Tāpat turpinās būvniecības darbi pie vairākiem objektiem Latvijā, piemēram, Talsu Valsts ģimnāzijas sporta zāles, daudzfunkcionālā sporta kompleksa Balvos, sporta hallēm Grobiņā, Priekulē un Mālpilī u.c.

"MB betons" grupa savā desmitajā jubilejas gadā, jūlijā atklājusi jaunu ražotni Ventspilī, turpinās būvniecības darbi pie transportbetona ražotnes Ādažos. Līdz ar abu jauno rūpnīcu atvēršanu "MB betons" grupa aptvērusi visus Latvijas reģionus. Aktivizējas darbs transportbetona piegādē arī pasūtītājiem Lietuvā. Paplašinot inerto materiālu karjeru tīklu, šogad izveidots un darbu uzsācis uzņēmums "IMS Vidzeme", kam patlaban tiek ievestas jaunas modernas grants karjeru izstrādes tehnoloģijas, informē kompānija.

Jūlija beigās durvis vērs viens no jaunākajiem UPB uzņēmumiem - "Vīna studija", kas darbosies jaunā nozarē. Tā apvienos vīna tirdzniecības, vīna bāra, interneta tirdzniecības un vīna skolas konceptu.

UPB holdingā ietilpst vairāk nekā 35 uzņēmumi un ražotnes, kas apvienotas patstāvīgi strādājošās uzņēmumu grupās, no kurām lielākās ir "Aile" grupa, "MB betons" grupa, "RK metāls" grupa, "UPB enerģija" grupa, "Nams UPB" grupa, "H&L studija", "Arhitekta U.Pīlēna birojs" u.c. Pēdējos gados darbību uzsākuši jauni UPB meitas uzņēmumi Vācijā, Šveicē, Dānijā, Islandē, Zviedrijā.

UPB patlaban strādā vairāk kā 1600 darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses