Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ZRP norobežojas no ieceres privatizēt brīvostas

Zatlera Reformu partija (ZRP) kategoriski norobežojas no TV3 raidījumā Nekā Personīga sižetā paustajiem apgalvojumiem, par sabiedriskās organizācijas Baltijas asociācija - transports un loģistika (BATL), kuru pārstāv Aivis Landmanis priekšlikuma atbalstīšanu, tirgot biržā Rīgas un Ventspils brīvostu akcijas, teikts ZRP izplatītā paziņojumā.

Šāds priekšlikums nekad nav ticis apspriests un virzīts ne ZRP frakcijā, ne valdē. Tāpat BATL nav informējusi ZRP par šāda priekšlikuma iesniegšanu Satiksmes ministrijā un sabiedriskās organizācijas ieceri īstenot tās pieņemšanu Saeimā.

"2012. gada 26. februāra TV3 raidījumā Nekā personīga izskanēja nepilnīga, sagrozīta un nepatiesa informācija par Zatlera reformu partijas piedāvājumu ostu reformām, tās paspārnē it kā radušos organizāciju un viedokli, ko nosūtīju Nekā Personīga žurnālistam Ansim Pūpolam, atbildot uz īsziņā nosūtītu jautājumu," savā blogā raksta vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

Īsziņā atbildot uz TV3 žurnālista jautājumu par attieksmi pret ieceri pieļaut ostu pārvalžu kapitalizāciju un kotēšanu biržā, kā arī par argumentiem "par" un "pret", vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs atbildējis: "Pašlaik neredzu nekādu pamatu runāt pat ostu privatizāciju, jo neredzu to kā risinājumu kādai no identificētajām problēmām ostu darbā. Pati par sevi ostas nonākšana privātās rokās tikai sarežģītu interešu konflikta novēršanas un dažādu loģistikas posmu koordinācijas problēmu. Ticami, ka atsevišķu reformu pretinieku intereses kultivēt mītu pa šādu ZRP nostāju, privatizācijas negatīvās publicitātes dēļ."

Tapat ZRP norāda, ka BATL mājas lapas dati liecina, ka biedrība  izveidota jau 2007. gadā.

Jau rakstījām, ka Nekā personīga ziņoja, ka ar priekšlikumu tirgot biržā Rīgas un Ventspils brīvostu akcijas Satiksmes ministrijā vērsusies sabiedriska organizācija, kuru pārstāv Zatlera Reformu partijas ostu darba grupas loceklis Aivis Landmanis. Lai gan priekšlikums noraidīts, Reformu partijas biedrs no savas ieceres neatsakās un centīsies īstenot tās pieņemšanu Saeimā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses