Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bezmaksas ceļojumā ar vilcienu pa Eiropu

Bez maksas apceļot Eiropu iniciatīvas DiscoverEU ietvaros šogad varēs 178 jaunieši no Latvijas, informē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA). Šie 18 gadu vecie jaunieši, kuri bija pieteikušies šai ES programmas Erasmus+ īstenotajai iniciatīvai un tika tai apstiprināti, saņems bezmaksas ceļošanas karti, kas ļaus viņiem, ceļojot ar vilcienu, iepazīt Eiropas daudzveidību un dažādu valstu kultūras bagātību, kā arī iegūt jaunus draugus, prasmes un zināšanas.

Kopumā šīgada pavasara DiscoverEU pieteikumu kārtā ceļošanas biļetēm no Latvijas pieteikumus iesniedza 477 jaunieši. Apstiprinātie 178 ceļotāji informāciju par tālāko rīcību saņems savā epastā, taču arī tie, kas pieteicās, bet netika apstiprināti, joprojām ir rezerves dalībnieku sarakstā un var saņemt uzaicinājumu arī vēlākā laika posmā, ja kāds no sākotnējiem dalībniekiem atsauks dalību iniciatīvā vai nebūs to apstiprinājis. Kopš 2018. gada, kad iniciatīva DiscoverEU visā Eiropas Savienībā tika organizēta pirmo reizi, 165 000 ceļošanas karšu pieteikušies gandrīz 754 000 jauniešu no visas ES, tostarp 4483 jaunieši no Latvijas, no kuriem 680 jau ieguvuši šo unikālo ceļošanas iespēju.

Šogad papildus iniciatīvai DiscoverEU gada nogalē pirmo reizi būs pieejams arī projektu konkurss DiscoverEU iekļaušanas projektiem, kas dos iespēju ceļojumā ar vilcienu pa Eiropu doties arī 18 gadu veciem jauniešiem ar ierobežotām iespējām, saņemot sev zināmas organizācijas atbalstu. Projektus JSPA varēs iesniegt Latvijā reģistrētas organizācijas: pašvaldības, valsts un pašvaldības iestādes, nevalstiskās organizācijas, neformālās jauniešu grupas (ar likumisko pārstāvi), sociālie uzņēmumi, sociāli atbildīgie uzņēmumi. Plašāka informācija par DiscoverEU iekļaušanas projektiem tiks publicēta vietnē jaunatne.gov.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses