Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Darbā – ne tikai darbs

Pirmie 50 darba devēji pagājušajā nedēļā saņēma statusu Ģimenei draudzīga darbavieta, kas apliecina, ka šīs organizācijas rūpējas par savu darbinieku labbūtību un ir sekmējušas darbinieku ģimenes un darba dzīves saskaņošanu. Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) jaunajā iniciatīvā Ģimenei draudzīga darbavieta ģimenēm draudzīgākos darba devējus šādi godinās arī turpmāk.

Iniciatīva Ģimenei draudzīga darbavieta paplašina jau iepriekš Latvijā īstenotās programmas Ģimenei draudzīgs komersants tvērumu, iekļaujot ne tikai privātuzņēmumus, bet arī valsts un pašvaldību pārvaldes un nevaldības organizācijas. Šogad iniciatīva tiks attīstīta jaunā līmenī, lai sekmētu cilvēcīgas, iekļaujošas darba vides veidošanos Latvijā. "Primāri plānojam paplašināt iniciatīvas robežas. Proti, turpmāk uz šo statusu varēs pretendēt jebkurš darba devējs, neraugoties uz tā lielumu, formu vai darbības jomu. Svarīgi atcerēties, ka darbinieki ir dažādi, arī viņu intereses un vajadzības ir atšķirīgas. Radot iekļaujošu vidi visām ģimenēm, darbinieki jūtas gaidīti, novērtēti un piederīgi darbavietai," saka Zaiga Pūce, SIF sekretariāta direktore.

Statusu Ģimenei draudzīga darbavieta ieguvušie darba devēji demonstrējuši izpratni par to, ka nepieciešams sabalansēt ģimenes un darba dzīvi. Tie ieviesuši dažādus atbalsta pasākumus, kas palīdz darbiniekiem – piemēram, dod iespēju vairāk laika pavadīt ar ģimeni, piešķir papildu atvaļinājuma dienas vai sniedz atbalstu papildu izglītības iegūšanā. Kā galvenais kritērijs statusa piešķiršanai ir darba devēja orientācija uz efektīvu darba un ģimenes dzīves saskaņošanu, kas bijis izšķiroši Covid-19 pandēmijas laikā, kad darbs galvenokārt noticis attālināti no mājām.

Starp lielajiem uzņēmumiem, kam jau piešķirts statuss Ģimenei draudzīga darbavieta, ir a/s Balticovo, aa/s Balta, SIA RERE grupa, Swedbank, SIA Rimi Latvia u. c. Mazo un vidējo uzņēmumu kategorijā šo statusu saņēmusi SIA Skrivanek Baltic, SIA Wunder, a/s Smiltenes piens, SIA Kurbads un KO un vēl citi darba devēji. Pašvaldību pārvaldes un nevaldības organizāciju kategorijā kā ģimenei draudzīgas atzītas SIA VTU Vamiera, Līvānu novada pašvaldība, Saulkrastu vidusskola u. c., bet starp valsts pārvaldes iestādēm – VSIA Latvijas Televīzija, Izglītības un zinātnes ministrija, Valsts probācijas dienests, VSIA Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca, VAS Starptautiskā lidosta Rīga u. c. 

Statuss Ģimenei draudzīga darbavieta tiks piešķirts uz diviem gadiem, un darba devēji tam drīkst pieteikties jebkurā laikā. Aizpildot darba vides izvērtējumu, viņi varēs saņemt arī praktiskus padomus un instrumentus, kā ieviest attiecīgas prakses savā darbavietā. Plašāk – www.vietagimenei.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mainās klientu apkalpošana

Domāju, ka patlaban vien retais apšaubīs to, ka mākslīgais intelekts (MI) ir daudzu jomu nākotne. Pasaules pieredze rāda, ka tieši klientu apkalpošanā MI tiek ieviests ātri, saskatot gandrīz nei...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses