Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Digitālo prasmju pilnveides programma aicina izglītoties

Sev un darba tirgum

Ikvienam Latvijas, kā arī Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājam turpmāk būs iespēja bez maksas izglītoties jaunajā Digitālo prasmju pilnveides programmā Baltijā.

Programmu globālas iniciatīvas ietvaros radījis tehnoloģiju uzņēmums Microsoft sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centru LUMIC, ISM Vadības un ekonomikas universitāti Viļņā un Igaunijas Biznesa skolu Tallinā. Plānots, ka ar programmas palīdzību darba tirgū pieprasītas tehnoloģiju prasmes katrā valstī apgūs vairāk nekā 10 000 cilvēku. Kā komentē Latvijas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, tas audzētu arī uzņēmumu jaudu efektīvāk izmantot jaunās tehnoloģijas, tā stiprinot savu starptautisko konkurētspēju. "Pašlaik Latvijas uzņēmumi savu digitalizācijas potenciālu neizmanto pilnībā. It īpaši tas vērojams mazo un vidējo uzņēmumu sektorā. Lielā mērā tas ir saistīts ar darbinieku un vadītāju nepietiekamajām zināšanām un prasmēm," viņš norāda.

Jaunā programma balstīta uz pašmācību. Tajā ikviens interesents attālināti, sev piemērotā laikā un tempā varēs apgūt darba tirgū aktuālas zināšanas, kas ļaus sekmīgi izmantot jaunās tehnoloģijas. Programmas mērķauditorija ir gan studenti, gan dažādu profesiju pārstāvji neatkarīgi no vecuma un nozares. Programmā ir divi moduļi: pirmais modulis izglīto par biznesa un datu analīzi, bet otrais ir programmu un lietotņu izstrādes modulis. Mācīties gribētāji varēs apgūt kādu no četriem piedāvātajiem kursiem. Biznesa analīzes kurss ietver iemaņas darbā ar datiem, piemēram, datu vizualizāciju un analīzi, mākoņdatošanas pamatus un to pielietojumu biznesa attīstībai. Datu analīzes kursā tiek piedāvāts apgūt datu vizualizācijas pamatus, darbības ar Microsoft platformu Power BI un citas datu izmantošanas pamatzināšanas. Bezkoda un mazkoda programmu izstrādes kursā tiks apgūta programmatūras un sistēmu projektēšana, kā arī izstrādes un testēšanas metodes. Savukārt zināšanas par lietotņu izstrādi palīdzēs vienkāršot, pārveidot un automatizēt biznesa procesus.

Astoņu nedēļu ilgā pašmācība tiks papildināta arī ar praktiskām nodarbībām, kuru laikā mācību programmas vadītājs ar piesaistītajiem nozares ekspertiem sniegs ieskatu apgūto zināšanu pielietojamībā. Lai saņemtu apliecinājumu par kursa beigšanu un Microsoft sertifikātu, mācību noslēgumā būs jākārto tests. Motivētākajiem programmas dalībniekiem būs iespēja pieteikties virtuālai praksei.

Mācības ir bez maksas un notiks angļu valodā. Programmai iespējams pieteikties līdz 31. decembrim. Praktiskās nodarbības ar mācību programmas vadītājiem sāksies nākamā gada janvārī.

Vairāk informācijas un pieteikšanās – www.lumic.lu.lv/digitalo-prasmju-programma. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses