Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stāja un kartupeļu laksti

Noslēdzies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotais inovatīvo biznesa ideju konkurss Ideju kauss 2020, kas šogad norisinājās tiešsaistē. Tajā kopumā tika iesniegti 217 pieteikumi, no kuriem otro kārtu sasniedza 109 idejas un to autori. 12 perspektīvākās ieceres iekļuva konkursa finālā, kur tās vērtēja profesionāla ekspertu komanda. Konkursa gaitā dalībniekus konsultēja uzņēmējdarbības, finanšu un mārketinga jomas profesionāļi, palīdzot rast labāko pielietojumu piedāvātajam risinājumam.

Par inovatīvāko biznesa ideju šīgada konkursā atzīts organiskais mēslojums no aitu vilnas BioLana Pellets. Idejas autors Aleksandrs Safonovs balvā saņēmis 7000 eiro atbalstu savas uzņēmējdarbības attīstībai. Viņš izstrādājis organisko mēslojumu granulās, kura sastāvā izmantoti aitu vilnas pārpalikumi. Granulas palīdz irdināt augsni, uzņemot 350% ūdens, un efektīvi bagātina to ar augiem nepieciešamo slāpekli, kāliju un citiem elementiem.

Otro vietu un 5000 eiro apbalvojumu Ideju kausā 2020 saņēmuši Atvars Nikolajevs un Elīna Nikolajeva par biznesa ideju BACKBRO – personīgais stājas treneris, kas radusies, jo autors vēlējies iemantot staltu stāju pirms savas kāzu dienas. Kompaktā elektronikas ierīce radīta, lai koriģētu cilvēku stāju, regulāri atgādinot par vēlamo ķermeņa pozīciju un sniedzot būtisku atbalstu muguras muskuļu treniņam. Ierīce, kas uzliekama uz kakla, prioritāri radīta tiem, kuri regulāri sēž pie datora. 

Savukārt par trešo inovatīvāko biznesa ideju konkursā atzīta ilgtspējīga vegānā āda Batwatex, kuras autoriem Mišelai Šehurinai, Jurim Švānam un Jekaterinai Šehurinai piešķirts 3000 eiro kapitāls biznesa pilnveidošanai. Komandas piedāvātais produkts tiks izgatavots no pārstrādātiem kartupeļu lakstiem, kas pagaidām vēl ir neizmantots ražošanas materiāls. Idejas autoru radītajā pielietojumā lakstus paredzēts ne vien pārstrādāt, bet arī iesaistīt aprites ekonomikā, radot unikāla dizaina un ilgtspējīgu materiālu somu, apavu un pat autosēdekļu pārvalku ražošanai.

Starp 12 konkursa finālistiem bija iekļuvušas arī vēl citas interesantas biznesa idejas. Astro-Star mobilā lietotne paredz iespēju tās lietotājiem sarunāties ar pieredzējušiem, pārbaudītiem astrologiem. Kasher Bloom piedāvā dizaina cepures ar integrētām inovatīvām funkcijām, piemēram, bezvadu austiņām, CoolMail ir viedā pastkaste ar aukstuma funkciju produktu piegādei, Hygenico – ierīce, ar kuras palīdzību ir iespējams atvērt durvis, nepieskaroties rokturim un tā mazinot baktēriju un mikroorganismu nonākšanu uz plaukstām. Magnalysis nodrošina mākoņservisā balstītu, funkcionalitātes ziņā bagātu tiešsaistes attēlu apskatīšanas un modelēšanas platformu radiologiem, Sun Works – sistēmu, kas ar optiskajiem kabeļiem izplata saules gaismu dziļi iekštelpās tālu no logiem, izgaismojot telpu, uzlabojot cilvēku veselību un ietaupot elektrību. Innowater piedāvā iekārtu, kas paredzēta veļasmašīnā izmantotā skalojamā ūdens otrreizējai izmantošanai, Mundo Tray – ergonomisku servēšanas paplāti viesmīļiem, kas viņiem samazina risku saslimt ar arodslimībām un uzlabo darba efektivitāti, savukārt Habitat Systems ir portatīva radošā darbnīca skaņu māksliniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses