Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV dzīvo puse no 1% pašu bagātāko pasaules iedzīvotāju

Ieņēmumu līmenīm gadā jābūt aptuveni 34 000 dolāru jeb 18 200 latu pēc nodokļu nomaksas, lai ierindotos starp 1% pasaules bagātāko cilvēku, jaunākā Pasaules bankas pētījuma rezultātus komentē CNN. Tātad četru cilvēku ģimenei, ieskaitot bērnus, lai to pieskaiītu pie pasaules bagātnieku elites, ienākumu līmenim jābūt aptuveni 136 000 dolāru jeb 72 900 latiem.

Lielāka daļa no 1% pasaules bagātāko cilvēku mīt ASV, vēl četri miljoni dzīvo vācijā, pārējie lielākoties izkliedēti pa Rietumeiropu un dažām Āzijas un Latīņamerikas valstīm.

Pēc vidējās statistikas Indijā, Ķīnā un visās Āfrikas valstīs kopumā nedzīvo pat tik daudz bagātnieku, lai tos ņemtu vērā, par spīti lielajam apdzīvojuma blīvumam šajos reģionos.

Tāpat CNN rīcībā esošie cipari norādot uz augošās vidējās klases perspektīvām. Ķīna un Indija ir strauji augošas valstis un liela daļa to iedzīvotāju strauji pieņemas rocībā, bet tas tā ir tikai salīdzinošajos datos. Ņemot vērā, ka to izaugsme ir sākusies no salīdzinoši zemeas ekonomiskās situācijas, izaugsme pret attīstītajām valstīm tomēr saglabājas zema.

Kamēr amerikas vidusslānis ir tie cilvēki, kuriem pieder vismaz māja, viena mašīna, viņi uzkrāj naudu pensiju fondos un sūta savus bērnus uz augstskolu, vidēji pasaulē viens indivīds gadā pelna ap 1 225 dolāriem jeb 656 latiem.

Līdz ar to pat 5% nabadzīgāko amerikāņu dzīvo salīdzinoši labāk par divām trešdaļām pārējās pasaules iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses