Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Laikraksts: Swedbank Lietuvā atlaidīs 5% darbinieku, atlaišanas plānotas visā grupā

Lai samazinātu tēriņus, Ziemeļvalstu un Baltijas banku grupa Swedbank līdz šāgada beigām Lietuvā atlaidīs 5% strādājošo, un atlaišanas ir plānotas visā grupā, ceturtdien vēstī biznesa avīze Verslo žinios, atsaucoties uz Lietuvas Swedbank personāla direktoru Sauļu Budvīti.

"Lēmums par darbavietu skaita samazināšanu attiecas uz visu Swedbank grupu. Plānots, ka darbinieku skaits mūsu bankā līdz šā gada nogalei samazināsies par 5%," laikraksts citē Budvīša teikto.

Viņš paskaidroja, ka lēmums par darbavietu skaita samazināšanu pieņemts saistībā ar pieaugošajiem ārējiem riskiem, stingrāku banku tirgus regulēšanas noteikumu ieviešanu starptautiskā līmenī un banku elektronisko pakalpojumu augošo popularitāti.

"Nākamgad strādājošo skaits zināmā mērā arī var samazināties elektronisko pakalpojumu un pašapkalpošanās punktu paplašināšanas dēļ," informēja Budvītis.

Septembra beigās Swedbank struktūrvienībā Lietuvā strādāja 2200 cilvēku. Banka neatklāj, kuras darbinieku grupas atlaišanas ietekmēs visvairāk.

17. novembrī Swedbank grupa paziņoja, ka tēriņu apcirpšanas nolūkā plāno atlaišanas Lielo korporatīvo klientu un institūciju apkalpošanas struktūrvienībā, tomēr sīkāku informāciju nesniedza.

Līdzīgi kā citas bankas Eiropā, kas samazina izdevumus, lai pašreizējā ekonomiskajā situācijā saglabātu rentabilitāti, Swedbank savā trešā ceturkšņa darbības pārskatā vēstīja, ka nākamgad izdevumus plāno mazākā apmērā nekā šogad. Banka tomēr neinformēja, cik lielu skaitu strādājošo atlaišanas varētu skart un cik lielu finanšu ieguvumu dos darbinieku skaita samazināšana.

Swedbank konkurente Nordea grupa ir paziņojusi, ka tuvākajos gados gatavojas samazināt personālu par 6%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses