Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Pērn Latvijas ražotāji uz AAE eskportēja produkciju vairāk nekā 10 miljonu eiro vērtībā; liela daļa bija tieši graudaugu produkcija

Latvijas uzņēmēji drīkstēs eksportēt halal produktus uz AAE

Ceturtdien, 18. maijā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) Starptautiskā akreditācijas centra vadītāja Amina Ahmeda Muhameda parakstīja saprašanās memorandu starp Zemkopības ministriju un AAE Starptautisko akreditācijas centru par sadarbību lauksaimniecības un pārtikas produktu sertifikācijā un iestāžu atbilstības izvērtēšanā. Memorands veicinās abu valstu iestāžu sadarbību halal produkcijas (tādas produkcijas, kuras patēriņš musulmaņiem atļauts saskaņā ar islāma principiem) sertificēšanā un iestāžu akreditācijā, lai radītu labvēlīgus apstākļus savstarpējās tirdzniecības veicināšanai ar lauksaimniecības un pārtikas produktiem starp Latviju, AAE un citām valstīm, portālu Diena.lv informēja ministirjā.

"Esmu gandarīts par tikko parakstīto saprašanās memorandu starp mūsu valstīm par sadarbību lauksaimniecības un pārtikas produktu sertifikācijā un iestāžu atbilstības izvērtēšanā. Tas neapšaubāmi palielinās Latvijas pārtikas ražotāju eksporta iespējas uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Kā Latvijas zemkopības ministrs varu apliecināt, ka Latvijas ražotāji ražo kvalitatīvu, drošu un daudzveidīgu, dažādiem tirgiem atbilstošu produkciju. Āzijas tirgus ir milzīgs, tāpēc ļoti ceru, ka Latvijas ražotāji izmantos visas iespējas, lai šajā tirgū pārdotu savus ražojumus," norādīja DŪklavs.

Savukārt AAE Starptautiskā akreditācijas centra vadītāja Muhameda un Dubaijas pašvaldības Vides un sabiedrības veselības un drošības departamenta direktora vietnieks Halids Muhameds Šarīfs al Avadi apliecināja, ka AAE ir ieinteresēta iespējami ātrāk uzsākt Latvijā ražotās produkcijas importu, uzsverot tās dabisko izcelsmi un atbilstību Eiropas Savienības pārtikas nekaitīguma un higiēnas prasībām. AAE pārstāvji arī norādīja, ka Dubaija ir nozīmīgs arābu valstu centrs, no kurienes paveras plašas iespējas eksportēt lauksaimniecības produkciju arī uz citām Āzijas valstīm.

Latvijas tirdzniecības bilance ar AAE pēdējos četros gados ir bijusi pozitīva. 2016. gadā uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem Latvijas lauksaimniecības, pārtikas uz zivsaimniecības produkti eksportēti 10,8 miljonu eiro vērtībā, kas ir deviņas reizes vairāk nekā 2015. gadā. Nozīmīgu lauksaimniecības produkcijas eksporta daļu aizņem graudaugi.

 

Top komentāri

Roza
R
Kapec Latvijas valsti, kartejo reizi par Zemkopibas ministru id idiot??? Vai tad jau nepietika ar ieprieksejiem idiotiem Kinnu, Slakteri, Rozi??? Kapec latvijas Zemnkopibas ministrij anerupejas par to, lai Latvija razota lauksaimnieciba produkcija nonakut Latvijas valstij tuvakajas valstis, piemeram, ka Norvegija, Zviedrija, Danija, Somija, Vacija,...izskatas, ka tas Latvijas vadibu neinterese, jo so valstu uznemeji nedod Latvijas alkatigajiem un korumpetajiem politikiem, starpniekiem kukulus. Vai kads vispar var aprekinat cik izmaksas Latvija razota jau ta darga produkcija+ tas transportesans izdevumi uz AAE??? Kapec idots Duklavs nesniedz sadu, pasu galveno, informaciju Latvijas razotajiem, iedzivotajiem, zemniekiem?
Roma - Dubaja
R
Uz Dubaju kad dodies, Vairs Romā neatrodies; To sapratīsi pats - Tur valda šariats! Bet, atgriežoties Romā, Vairs nav, kā tu vēl domā; Ja nesaprati pats - te arī šariats!
M
Halal nozīmē,ka dzīvnieku kaujot tiek skaitīti musulmeņu pātari-tad gaļa topot šķīsta. Cik gan tumsonīga tauta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses