Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

OPEC: Naftas tirgus tuvojas veselīga līdzsvara atgūšanai

Pēc vairākiem gadiem ar zemām naftas cenām globālais naftas tirgus tuvojas tam, lai sasniegtu veselīgu līdzsvaru starp piegādēm un pieprasījumu, ceturtdien paziņoja Naftas eksportētājvalstu organizācija OPEC. OPEC norāda, ka aizvien vairāk novērojamas pazīmes par naftas tirgus virzību uz līdzsvara atgūšanu.

Naftas cenas atbalsta jēlnaftas krājumu kritums, veselīgs pieprasījums un ģeopolitiskais saspīlējums, skaidro organizācija.

OPEC un vairākas partnervalstis, tostarp Krievija, 2016. gada nogalē vienojās samazināt naftas ieguvi, lai mazinātu pārprodukciju tirgū un veicinātu jēlnaftas cenu pieaugumu. Pērnā gada novembra beigās vienošanās tika pagarināta līdz 2018. gada nogalei.

Tādējādi naftas cenas pasaules tirgū nesen pārsniegušas 70 dolāru par barelu atzīmi, salīdzinot ar mazāk nekā 30 dolāriem 2016. gada janvārī.

OPEC ceturtdien publiskotās aplēses arī liecina, ka globālais naftas pieprasījums pērn vidēji veidojis 96,99 miljonus barelu dienā, bet šogad tas varētu sasniegt 98,51 miljonu barelu dienā.

Tikmēr naftas piegādes pērn vidēji veidojušas 57,79 miljonus barelu dienā, bet šogad pieaugs līdz 58,94 miljoniem barelu dienā, vēsta organizācija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses