Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

APF Holdings ieņēmumi pērn sasniedza 13,3 miljonus eiro, bet peļņa - 527 tūkstošus

APF Holdings (APF), kurā ietilpst viens no lielākajiem Baltijas olu ražotājiem SIA Alūksnes putnu ferma, auditētais konsolidētais pārskats par 2023. gadu liecina, ka Grupa pērn sasniegusi vēsturiski augstākos ieņēmumus 13,3 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19% vairāk kā gadu iepriekš, bet uzņēmuma neto peļņa bija 527 108 eiro, kas ir par gandrīz 200 tūkstošiem eiro vairāk kā 2022. gadā.

“Pagājušais gads APF grupai bija svarīgākais uzņēmuma vēsturē, jo mēs ne tikai sasniedzām izcilus darbības rezultātus, bet arī pieņēmām svarīgus attīstības un investīciju lēmumus, kas ietekmēs uzņēmuma izaugsmi daudzus gadus uz priekšu. Proti, mēs tuvākā gada laikā palielināsim APF ražošanas jaudu ar divu jaunu, modernu vistu novietņu izbūvi, kurās dējējvistas tiks turētas ārpus sprostiem, augstos labturības apstākļos, kā arī tiks celtas jaunas noliktavas un olu pārstrādes cehs. Pagājušajā gadā un šī gada sākumā mēs veiksmīgi piesaistījām arī finansējumu šo plānu izpildei – gan no mūsu sākotnējā publiskā akciju piedāvājuma, gan Lauku atbalsta dienesta un Polijas investīciju fonda CVI, kas iegādājās mūsu obligācijas. Tāpat mēs esam gandrīz pabeiguši sava saules enerģijas parka izveidi un strādājam pie biogāzes enerģijas rūpnīcas projekta,” stāsta Jurijs Adamovičs, AS APF Holdings valdes priekšsēdētājs.

Uzņēmuma ražošanas jaudas tika palielinātas līdz esošajam līmenim 2021. gada beigās, tāpēc 2022. un 2023. gadā Grupas ražošanas jaudas ir bijušas vienādas, bet dējējvistu ražošanas atšķirīgās ciklogrammas ir ietekmējušas saražoto olu daudzumus, un realizēto olu daudzums ir nedaudz samazinājies no 113 miljoniem 2022. gadā līdz 105 miljoniem 2023. gadā. Neraugoties uz mazāku realizēto olu daudzumu, Grupas pamatdarbībā – svaigo olu ražošanā – vērojams apgrozījuma pieaugums par 17%. Ieņēmumi no sprostos dētu olu realizācijas saglabājās 2022. gada līmenī, bet ieņēmumi no kūtīs dētu olu realizācijas salīdzinājumā ar 2022. gadu ir palielinājušies par 27%.

Neraugoties uz straujo izejvielu cenu pieaugumu, sākot no 2022. gada 2. ceturkšņa, Grupas ražošanas izmaksas pieauga tikai par 7%, kas savukārt pērn ļāva sasniegt ievērojamo 69% bruto peļņas palielinājumu, kas 2023. gadā bija 3,544 miljoni eiro, pretēji 2,101 miljoniem gadu iepriekš.

“APF uzņēmumu attīstība lielā mērā ir saistīta ar pieaugošo pieprasījumu pēc ārpus sprostiem dētām olām ne tikai Latvijā, bet Eiropā kopumā. Turklāt šī jaunā tendence ir novērojama ne tikai no lielveikalu tīklu puses, kas jau ir paziņojuši par lēmumu pakāpeniski atteikties no sprostos dētām olām, bet arī no skolām, restorāniem, pārtikas produktu ražotājiem un citiem tirgus dalībniekiem. Šī tendence atspoguļo paradumu un vērtību maiņu sabiedrībā, kas pievērš pastiprinātu uzmanību dzīvnieku un mājputnu labturībai un pārtikas ražošanas ētiskumam,” turpina J. Adamovičs.

Pagājušajā gadā APF grupas uzņēmumi turpināja tirgū ieviest arī virkni jaunu un inovatīvu produktu. Piemēram, sekojot veselīga dzīvesveida un uztura tendencēm, APF ieviesa jaunumu – ārpus sprostiem dētu olu baltuma proteīna smūtiju līniju “Fiteg2”. Inovatīvā zīmola “Fiteg2” receptes pamatā ir augstas kvalitātes olu baltums. Tāpat 2023. gadā APF laida klajā jaunu šķidrās olu masas produktu, kas ir piemērots B2B jeb biznesa klientiem, īpaši viesmīlības nozarē strādājošajiem. Produkts tiek ražots, sadarbojoties ar partneriem. Tas tiek piedāvāts ilgtspējīgā 10 kg Bag-in-Box iepakojumā. Sākot no 2024. gada rudens, šo produktu plānots ražot pašu ražotnē Alūksnē, savā olu pārstrādes līnijā, ar pārstrādes kapacitāti 7500 olu stundā.

Papildus tam, APF, inovatīvi apvienojot olu nozari ar digitālajām tehnoloģijām, izstrādāja jaunu produktu “The Chick Game”. Šis projekts apvieno mobilo spēļu lietotni ar jaunu vistu olu produktu mūsdienīgi pievilcīgā, videi draudzīgā iepakojumā. “The Chick Game” olas ļauj patērētājiem iesaistīties virtuālā vistu audzēšanā, kas vienlaikus ir gan izklaidējošs, gan izglītojošs ieskats mūsdienīgā saimniecībā, īpaši domājot par tehnoloģijās lietpratīgu jaunāku auditoriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses