Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Grindeks" šogad plāno apgrozījumu 64 miljonu latu apmērā

A/s "Grindeks" prognozē, ka šogad tiks sasniegts 64 miljonu latu liels apgrozījums, liecina Rīgas Fondu biržai sniegtā informācija. Šādu rezultātu plānots panākt, pateicoties sekmīgai biznesa darbībai Krievijā, pārējās NVS valstīs un produkcijas noietam citos pasaules tirgos.

"Grindeks" apgrozījums 2007.gadā bija 51,5 miljoni latu.

Lai arī nākotnē sasniegtu pašreizējo apgrozījuma dinamiku, uzņēmums plāno saglabāt pašreizējo tirgus stratēģiju, darbību koncentrējot gan uz esošajiem tirgiem, gan uz jaunu apgūšanu, piemēram, Ķīnu un Turciju. Tāpat plānots apgūt mazākus Dienvidāzijas tirgus, piemēram, Vjetnamu, liecina "Grindeks" padomes priekšsēdētāja Kirova Lipmana teiktais.

Piereģistrējot "Mildronātu" un īstenojoties biznesa darbībai Ķīnā, K.Lipmans, kurš tikko atgriezies no biznesa vizītes Pekinā, saskatot tālākas uzņēmuma attīstības iespējas. Ja viss notiks, kā pašreiz plānots, nākotnē varētu tikt izveidots ražošanas kopuzņēmums, kā arī uzsākta otra "Grindeks" oriģinālprodukta "Ftorafur" reģistrācija Ķīnā.

Lai ilgtermiņā saglabātu līdzšinējos uzņēmuma attīstības tempus, "Grindeks" arī plāno turpmāk 9-11% no apgrozījuma ik gadu investēs pētniecībā un attīstībā. "Konkurence farmācijas nozarē ir sīva, tāpēc mūsu stratēģijai ir jābūt agresīvai un plāniem - ambicioziem," saka K.Lipmans.

Viņš uzskata: lai nākamajos piecos gados divkāršotu un pat trīskāršotu apgrozījumu, ir mērķtiecīgi jāinvestē pētniecībā un tehnoloģijās - jādomā gan par jaunu produktu attīstību, gan par nepārtrauktu infrastruktūras pilnveidošanu. 

Galvenie "Grindex" darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā, bet pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un citas NVS valstis, Japāna un ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses