Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

KNAB uzsācis pārbaudi saistībā ar Bunduļa lēmumu kļūt par Grindeks valdes priekšsēdētāju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi, lai izvērtētu amatpersonas darbības atbilstību likumam par interešu konflikta novēršanu saistībā ar Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra vietnieka Jura Bunduļa lēmumu pieņemt AS Grindeks piedāvājumu kļūt par kompānijas valdes priekšsēdētāju.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs informēja, ka pārbaudes gaitā tiks izvērtēts, vai uz Bunduli attiecas likuma par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā 10.panta 7.daļā noteiktais aizliegums ieņemt amatus komercsabiedrībā divus gadus pēc tam, kad tā beigusi pildīt attiecīgā valsts amatpersonas amata pienākumus valsts institūcijā.

Saskaņā ar likumā noteikto minētais aizliegums valsts amatpersonai pēc amata pienākumu pildīšanas beigām ieņemt amatu kādā komercsabiedrībā ir saistošs, ja amatpersona attiecībā uz konkrēto komercsabiedrību veikusi uzraudzības, kontroles vai sodīšanas funkcijas, kā arī pieņēmusi lēmumu par iepirkumu.

Pārbaudes ietvaros VM ir nosūtīts lūgums sniegt informāciju KNAB, vai valsts amatpersona ir veikusi uzraudzības, kontroles vai sodīšanas funkcijas, kā arī citas ar amata pienākumu pildīšanu saistītas darbības attiecībā uz AS Grindeks, sacīja Vitenburgs.

Jau ziņots, ka Bundulis pieņēmis Grindeks piedāvājumu kļūt par kompānijas valdes priekšsēdētāju. Amatu VM viņš atstās 2012.gada 6.janvārī. Savukārt VM pārstāvis Oskars Šneiders sacīja, ka jautājums par iespējamo interešu konfliktu jālemj atbildīgajām valsts institūcijām.

Kā ziņots, Bundulis savulaik jau strādājis uzņēmumā Grindeks - viņš bijis kompānijas mārketinga un tirdzniecības direktors un zinātnisko pētījumu un attīstības direktors.

Valsts pārvaldē Bundulis darbojas kopš 1999.gada - vispirms kā Labklājības ministrijas, tad Veselības ministrijas Farmācijas departamenta direktors. Vēlāk viņš bijis Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks politikas īstenošanas jautājumos.

Līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai Bundulis strādājis pētniecības jomā.

Līdzšinējais Grindeks vadītājs Jānis Romanovskis pēkšņi atstāja amatu 24.novembrī, valdei iesniedzot atlūgumu pēc paša vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses