Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijā būvēs 3D attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcu

Nākamnedēļ _Ventspils brīvostas pārvaldē _tiks parakstīti līgumi ar Pohjola Bank plc par finansējuma piesaisti un SIA Skonto Būve par ražošanas ēkas būvniecību, lai jau gada beigās Ventspilī darbu varētu sākt trīsdimensiju attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīca SIA EuroLCDs.

Jaunajā rūpnīcā taps aktīvo 3D polarizācijas modulātoru produkti. Tiks ražotas brilles 3D attēlu aplūkošanai, speciālie briļļu stikli un metināšanas masku stikli, kuri aptumšojas atkarībā no gaismas spilgtuma, un vēl citi 3D produkti.

Neskatoties uz to, ka kopš 2002. gada darbavietu skaits ostu termināļos ir samazināts, kopējais darbavietu skaits brīvostā strādājošajos uzņēmumos ir palielinājies uz jaunu ražotņu atvēršanas rēķina.

Jaunajā rūpnīcā SIA EuroLCDs plāno 50 darbavietas, bet vēl papildus ap 50 darbiniekus varētu nodarbināt izplatīšanas un administratīvajā procesā.

EuroLCDs ražošanas vajadzībām iznomāts 1,47 ha liels zemes gabals Ventspils brīvostas teritorijā Kaiju ielā 9, uz kura paredzēts uzbūvēt 4300 m2 lielu ražošanas ēku.  Ēkas nomas līgums tostarp paredz, ka pašu ražošanas ēku būvē pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma, bet uzņēmums to pēc tam no brīvostas pārvaldes nomā.

Ventspils brīvostas pārvaldes izsludinātajā konkursā par kredītlīdzekļu piesaisti ražošanas ēkas būvniecībai uzvarēja Pohjola Bank plc, kas projekta realizācijai piešķirs 4,5 miljonus eiro. Pohjola Bank plc ir viena no Somijā lielākajām un atpazīstamākajām korporatīvajām bankām, kas specializējas lielu un vidēji lielu uzņēmumu apkalpošanā. Latvijā Pohjola grupas uzņēmumi darbojas kopš 2008. gada.

Atklātajā konkursā par ražošanas ēkas būvniecību uzvarēja SIA Skonto Būve kas ir viens no vadošajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā. Uzņēmuma piedāvātā līgumcena ir gandrīz 3,4 miljoni latu.

Lielākos būvniecības darbus plānots pabeigt 2012. gada rudenī, tad sāksies iekārtu uzstādīšana un pēc tam jau pats ražošanas process.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses