Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Latvijas valsts mežu" peļņa pērn - ap 50 miljoniem

Valsts mežu pārvaldītājs "Latvijas valsts meži" (LVM) pērn strādāja ar aptuveni 50 miljonu latu peļņu, kas ir par 46% mazāka nekā 2007.gadā, bet uzņēmuma apgrozījums saruka par 4,5% un bija aptuveni 155 miljoni latu. Par šādiem LVM pērnā gada provizoriskajiem datiem intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja LVM valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

Pēc viņa teiktā, LVM darbību ietekmēja straujais koksnes cenu kritums un globālās ekonomiskās situācijas pasliktināšanās, kas skāra būvniecības u.c. nozares. Neskatoties uz koksnes cenu kritumu, samazinājās pieprasījums pēc koksnes Lielbritānijas, Vācijas un Zviedrijas un arī Latvijas tirgū.

"Mūsu produktam atsevišķos koksnes sortimentos, kuri tiek realizēti Latvijā, cenas samazinājās pat par 70%," sacīja Strīpnieks.

LVM valdes priekšsēdētājs atklāja, ka 2008.gadā tika realizēta arī līdz šim lielākā investīciju programma meža ceļu būvē, kopumā uzbūvējot vairāk nekā 700 kilometru jaunu meža ceļu.

LVM 2007.gadā strādāja ar 162,3 miljonu latu apgrozījumu un 92,7 miljonu latu peļņu, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais finanšu gada pārskats.

"Latvijas valsts meži" izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus - izsolītu ciršanas tiesības mežos, tos atjaunotu, nomātu medību platības u.c. LVM īpašnieks ir valsts, bet kompānijas akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

"Latvijas Valsts meži": šogad peļņas kritums var sasniegt piecas reizes

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses